Terug naar Kopers vertellen het

Eric Prins

‘In Dublin staat een van de mooiste bibliotheken ter wereld’

Eric Prins en zijn vrouw Yvon trapten hun vakantie in Ierland af met het arrangement naar Dublin van Privileges. Met een prachtig behaald Veiling-voordeel van 977 euro verbleef het echtpaar twee nachten in het gerenommeerde The Merrion Hotel en dineerden in sterrenrestaurant Glovers Alley. ‘Een prachtig hotel en een prima restaurant in een heerlijke stad’, vat Eric de trip samen.
 
Het stel uit Amersfoort bezocht niet voor de eerste keer de Ierse hoofdstad en kwam dan ook naar Dublin met een specifiek doel: ‘Cultuur’, zegt Eric. ‘We zijn naar een aantal musea geweest en natuurlijk naar de Trinity College Library, een van de mooiste bibliotheken ter wereld. We kwamen voor the Book of Kells, een prachtig geïllustreerd boek dat duizend jaar geleden werd geschreven en gemaakt door Keltische monniken. Het ligt in het half duister in de zogenaamde schatkamer, geweldig om het te zien. Verder hebben we een tijdje in de 65 meter lange Longroom gezeten, waar meer dan 200.000 boeken staan. We hebben er niet rondgewandeld, we hebben er alleen maar gezeten en de sfeer in ons opgenomen.’
 
Uitvalsbasis tijdens het weekend was het vijfsterrenhotel The Merrion, dat in het hart van de stad is gevestigd. ‘Het is een goed en keurig hotel en we hadden een uitstekende kamer’, vertelt Eric. ‘De Hop On Hop Off-bus, vrij toegankelijk met de meegeleverde Dublin Pass, stopt twee keer per uur voor het hotel, en dat is fijn. Die bus rijdt door de hele stad, stopt bij alle bezienswaardigheden, en je kunt overal uit- of instappen.’
 
In de acht jaar dat Eric nu lid is van Privileges heeft hij samen met Yvon al een aantal maal genoten van de arrangementen naar sterrenrestaurants. Het stel keek dan ook uit naar het achtgangendiner in het met een Michelinster beloonde restaurant Glovers Alley. ‘Het heeft een beetje een zakelijke sfeer, maar de gerechten zijn voortreffelijk. En het is amusant om er te dineren, want elk gerecht is bedekt met een gel, zodat je niet ziet wat je gaat eten. Je moet de gel doorsnijden, dan pas zie je waar je van gaat genieten. Dat konden we wel waarderen.’