Terug naar Kopers vertellen het

Rieneke van Dommelen

‘De gerechten waren kunstwerken op je bord’

Rieneke van Dommelen (51) en haar man Joost waren nog nooit in Schoorl geweest. ‘We hebben familie in Alkmaar, we kennen Bergen, maar Schoorl was nieuw voor ons’, vertelt Rieneke. Het mooie weer schoot hen te hulp, zodat ze het prachtige duingebied rond het Noord-Hollandse dorp al wandelend konden ontdekken. Uitvalsbasis van het stel was Restaurant Hotel Merlet, waar zij gedurende hun verblijf tweemaal werden getrakteerd op een meergangen sterrendiner. ‘Het was een heerlijk weekend.’

Rieneke en Joost zijn beiden lid van Privileges, Rieneke ruim zeven jaar en Joost bijna negen jaar. In die tijd hebben ze een voorkeur ontwikkeld voor de Leisure-arrangementen van Privileges, en dan met name de trips naar sterrenrestaurants. ‘We hebben allebei een drukke baan en houden ervan om af en toe te ontspannen en bijzonder te dineren’, vertelt Rieneke. ‘En echt, Merlet overtrof onze verwachtingen. Beide diners waren van hoog niveau, de gerechten waren kunstwerken op je bord.’

De tarbot, de ree, de langoustine en de coquilles staan Rieneke nog bij. ‘Dat waren echt fantastische gerechten, heel verfijnd en bijzonder smaakvol. En ook de amuses waren heerlijk. Chef-kok Jonathan Zandbergen heeft zich van zijn beste kant laten zien.’ Daarbij genoten ze ook van de ontspannen sfeer in het restaurant. ‘De ambiance is ongedwongen en relaxed, maar op een gegeven moment was er toch wat reuring. We vroegen we ons af wat er aan de hand was. Wat bleek? Mark Rutte kwam dineren, dus ja, toen begrepen we het.’

Overdag genoot het echtpaar uit Zaltbommel van het uitgestrekte natuurgebied de Schoorlse Duinen. ‘We hebben drie keer een wandeling gemaakt, door de duinen en naar de zee. Heerlijk om dat te doen, ook voor onze hond die we hadden meegenomen. Eén van die wandelingen eindigde bij de klimduin in Schoorl, maar gelukkig wel bovenaan. We hoefden dus niet te klimmen, we konden lekker naar beneden lopen.’