Terug naar Kopers vertellen het

Ben Benders

‘Het ging ons vooral om de keuken van Merlet’

Ben Benders en zijn vrouw Jacqueline zijn echte bourgondiërs, zoals ze zelf stellen. Verrassend is het dan ook niet dat het stel interesse toonde in het Restaurant Hotel Merlet-arrangement, bestaande uit twee culinaire avonden in het sterrenrestaurant plus twee overnachtingen in het bijbehorende hotel. Het lukte Ben om het arrangement te mijnen met 304 euro voordeel.
 
‘Het was erg fijn. Merlet is een mooi hotel en onze kamer was uitstekend’, vat Ben bondig samen. Restaurant Hotel Merlet ligt in de Schoorlse duinen en is de perfecte plek om tot rust te komen. Niet alleen vanwege de omgeving, ook door de wellnessfaciliteiten van het hotel. ‘Jacqueline heeft daar gebruik van gemaakt. Ze heeft onder meer een in de sauna gezeten. Ik heb ondertussen een boek gelezen en me alvast verdiept in de wijnkaart.’
 
Want daar draaide het dit weekend bovenal om, de gastronomie. ‘We wilden natuurlijk vooral genieten van de keuken van Merlet. En die was heel erg goed’, aldus Ben. ‘Beide diners begonnen met meerdere amuses. We kregen daarna verschillende gerechten. Vooral de heerlijke langoustine en de vers gevangen zeebaars zijn me bijgebleven. Bij het laatste gerecht zat ook nog wat kaviaar op de vis, heerlijk.’
 
Ben is 68 jaar en gepensioneerd musicus. Hij woont samen met Jacqueline in het Limburgse dorp Steyl en is ruim acht jaar lid van Privileges. Hun zoon is vinoloog en raadde hen aan om Merlet te bezoeken. En het arrangement voldeed ruimschoots aan de verwachtingen. ‘Alleen het weer was wat minder, alleen de laatste dag was het even lekker. We hebben toen nog een paar uur gefietst. We zijn naar de zee gereden en hebben Bergen bezocht.’