Terug naar Kopers vertellen het

Annemiek van Diepen

‘Door Privileges gaan we vaker luxe uit eten’

Annemiek van Diepen en haar vriend Alex wilden hun 30-jarig samenzijn op gepaste wijze met elkaar vieren. De haute cuisine-liefhebbers kozen voor het bourgondische Maastricht als locatie en sterrenrestaurant Beluga loves you als diner-etablissement. ‘Het was weer helemaal af’, blikt Annemiek terug, die Beluga niet voor het eerst bezocht. ‘We hebben dit keer genoten van het verrassingsmenu.’
 
Het diner in het sterrenrestaurant is onderdeel van het Maastricht-arrangement dat Annemiek op de Privileges Veilingen wist te mijnen met een voordeel van 441 euro. Naast het zesgangendiner met bijpassende wijnen kreeg het stel ook twee overnachtingen inclusief ontbijt in het chique boetiekhotel Maison Haas Hustinx aan het Vrijthof in het centrum van Maastricht. Overdag genoten Annemiek en Alex van alles wat de stad te bieden heeft, zoals de gezellige smalle straatjes, de geweldige lunchgelegenheden en het Bonnefantenmuseum. Maar het hoogtepunt van het weekend was natuurlijk het gastronomische meergangendiner in Beluga loves you.
 
‘Een aantal gerechten vonden we echt heel bijzonder’, vertelt Annemiek. ‘Eén van de amuses was een stikstofgerecht met de naam Drakenbrood. Als je dat gerecht nuttigt, komt er vervolgens rook uit je mond en je neus. Geweldig! Wat ook helemaal leuk was, was het gerecht met Hamachi, een makreelachtige vis, een radijsroosje en een saus. Erg lekker. Verder vonden we de Ierse oester heel smaakvol. De oester wordt overgevlogen vanuit Ierland en vervolgens drie maanden in de Oosterschelde bij het Zeeuwse Yerseke gelegd. Door de vele algen aldaar krijgt de oester een heel volle smaak. Samen met de vlezige saus vormde het een fantastisch gerecht.’
 
Annemiek (60) en Alex (57) wonen in Lopik en zijn beiden al jaren lid van Privileges. Ze hebben een duidelijke voorkeur voor alle culinaire arrangementen die door Privileges op de Veilingen worden aangeboden. ‘Het zijn fijne arrangementen voor een vriendelijke prijs’, zegt de als business consultant werkzame Annemiek. ‘Door Privileges gaan we net iets vaker luxe uit eten dan we normaal zouden doen.’