Terug naar Kopers vertellen het

Annemiek van Diepen

‘Prachtig hotel, werkelijk heerlijk gedineerd’

Annemiek van Diepen en haar man Alex zijn beiden al jaren lid van Privileges en hebben een voorkeur ontwikkeld voor de culinaire arrangementen die op de Evenementen & Leisure Veilingen worden aangeboden. Op hun bucketlist ontbrak echter nog het driesterrenrestaurant L’Assiette Champenoise in het gelijknamige vijfsterrenhotel nabij de Noord-Franse stad Reims. Annemiek wist het driedaagse arrangement naar de vermaarde gastronomische tempel in het hart van de Champagnestreek te mijnen met een mooi voordeel van bijna 375 euro. ‘Het is een prachtig hotel en we hebben werkelijk heerlijk gedineerd’, blikt Annemiek terug.

Het stel uit Lopik werd niet alleen getrakteerd op twee overnachtingen met uitgebreid ontbijt, maar ook op een verfijnd zevengangenmenu met amuses vooraf en friandises bij de koffie als afsluiter. ‘Elk gerecht was voortreffelijk, ook vanwege de geweldig rijke en smaakrijke sausen waar de chef-kok zo om wordt geroemd’, vertelt de 61-jarige business consultant. ‘Het gerecht met witte asperges bereid op drie verschillende wijzen, en de Dove Wellington als hoofdgerecht vonden we het mooist. Als aperitief en bij de eerste twee gangen werden verschillende champagnes geschonken. Daarna kregen we wijnen die je bij twee opeenvolgende gangen kon drinken. En dat vonden we wel fijn, je wordt dan niet zo overladen met wijn tijdens het diner.’

Als je Reims aandoet, mag een bezoek aan een champagnehuis niet ontbreken. Onderdeel van dit arrangement is dan ook een tour bij het wereldberoemde domein Vranken-Pommery. ‘Tijdens de tour door de indrukwekkende kelders mochten we een glas champagne proeven en ook in de op het domein gevestigde Villa Demoiselle, dat een museum is, kregen we een glaasje. Het was een gepast einde van een heerlijk weekend.’