Terug naar Kopers vertellen het

Woonverzekering

‘Ik wilde minimaal 500 euro winst, en dat is gelukt’

Ank van Tongeren woont samen met haar man Winfried in een grote boerderij in Groningen. Vreemd is het dan ook niet dat Ank ging voor de Lastenverlichting Woonverzekering. De Veiling heeft een waarde van 1.800 euro, maar Ank betaalde er 1.291 euro voor en maakte zo een winst van bijna 509 euro. ‘Dat is het winstbedrag dat ik wilde behalen, en dat is gelukt’, zegt Ank tevreden.

De Lastenverlicht Woonverzekering heeft betrekking op de opstal-, glas-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Zo ben je verzekerd tegen onheil als brand- en waterschade, inbraak, blikseminslag, stormschade of een kapotte ruit. Ank bespaart nu in ieder geval op haar premie, want de komende periode krijgt ze elke maand 90 euro van Privileges tot de totale waarde van Lastenverlichting is bereikt en zij haar winst heeft gemaakt.

Ank (76) en Winfried (70) hadden tot voor kort een aannemersbedrijf, maar daar zijn ze mee gestopt. ‘Mijn man was de aannemer, ik deed de boekhouding’, vertelt Ank. ‘Maar we zijn inmiddels toch op leeftijd, dus het werd tijd om ermee op te houden.’ Dat betekent niet dat Ank nu stilzit. ‘Ik zamel kleding en schoenen in voor een organisatie van kringloopwinkels. De opbrengst komt ten goede aan mensen die in armoede leven in landen in onder andere Afrika en het Midden-Oosten’, legt Ank uit.

Ank is sinds 2012 lid van Privileges. Ze heeft een voorliefde ontwikkeld voor de Lastenverlichtingen, want het is niet de eerste keer dat ze zo’n Veiling weet te mijnen. ‘Het is gewoon geld verdienen’, zegt Ank. ‘Wat ik met de winst ga doen? Ik denk dat het voor een deel naar minderbedeelden gaat. Wij hebben het goed, dus we kunnen het missen.’