Terug naar Kopers vertellen het

Boeken, Kranten en Tijdschriften

‘De 513 euro winst is verwennerij voor mezelf’

Nienke Kodde is een lezer. Ze leest en luistert naar e-boeken en heeft een abonnement op Blendle, waarmee je online toegang hebt tot talloze tijdschriften. Graag zou ze ook weer een abonnement op een dagblad willen, maar haar budget staat dat niet toe. Maar daar is nu verandering in gekomen. Ze wist de Lastenverlichting Boeken, Kranten en Tijdschriften te mijnen en maakte daarmee een winst van ruim 513 euro. Dat bedrag gebruikt ze voor het dagbladabonnement.  ‘Helemaal leuk, zo’n mooie winst’, zegt Nienke opgetogen.

De Veiling heeft een waarde van 2.500 euro, maar Nienke drukte op de Mijn-knop toen dat bedrag was gedaald tot 1.986,55 euro. Het verschil tussen die twee bedragen is de winst van 513,45 euro, die ze maakt als de totale waarde van de Lastenverlichting is uitgekeerd door Privileges. Dat gebeurt in 25 maandelijkse termijnen van 100 euro. ‘De winst is een welkome aanvulling op mijn budget en een verwennerij voor mezelf’, zegt Nienke tevreden.

De 64-jarige Amsterdamse is bijna zeven jaar lid van Privileges en heeft in het verleden al vaker een Lastenverlichting Veiling gemijnd. Ze weet dus hoe het werkt. ‘Ik ga pas echt goed opletten als de winst de grens van 500 euro heeft bereikt. Naast Boeken, Kranten en Tijdschriften hield ik ook de Inflatie Compensatie Veiling in de gaten. Maar de eerste stond op een gegeven moment op de hoogste winst, dus die heb ik gemijnd. Ik moet nu alleen nog kiezen op welk dagblad ik een abonnement ga nemen: de Volkskrant, Het Parool of NRC.’