Terug naar Kopers vertellen het

Huisdieren

‘We zeiden tegen elkaar: nu moeten we toeslaan’

Alwin de Kort mijnde de Lastenverlichting Huisdieren ter waarde van 2.200 euro bij een inleg van 1.640 euro. Zijn winst bedraagt een mooie 560 euro. ‘Dat is een stevig bedrag. We hebben twee katten die van ons alleen maar goed voer krijgen. Dat is essentieel voor een goede gezondheid, maar helaas niet goedkoop. Dankzij de winst van deze Lastenverlichting hebben we die kosten voor de komende tijd terugverdiend’, vertelt Alwin.

‘Ik hield deze Lastenverlichting al even in de gaten en wachtte rustig mijn kans af’, vervolgt de 50-jarige inwoner van Middelburg, die sinds 2016 lid is van Privileges. ‘Op een gegeven moment stond de prijs er heel goed voor. Het was het moment dat we tegen elkaar zeiden dat we moesten toeslaan, want mijn vrouw Sylvia en ik beslissen gezamenlijk over dit soort financiële zaken. Het gaat ons tenslotte allebei aan’, aldus Alwin.

Alwin heeft, zoals hij zelf zegt, een leuke baan bij de sociale werkvoorziening. Als hij over de katten spreekt, doet hij dat met hoorbaar plezier. ‘Eentje is een abessijn en heet Sophietje. Onze andere kat heet Nouska. Ze is aan komen lopen. Sophietje is een dondersteen. Ze is wat afstandelijk, maar dat is kenmerkend voor het ras en past goed bij haar voorkomen. Nouska is een heel aanhankelijk dametje. Zodra ik ga zitten, springt ze op mijn schoot.’