Terug naar Kopers vertellen het

Kinderopvang

‘Voor 100 euro winst doen we het natuurlijk niet’

Peter Bakker twijfelde tussen de Lastenverlichtingen Hypotheek en Kinderopvang. Het werd uiteindelijk de laatste. ‘Ik heb gekeken naar het rendement. Met de andere viel simpelweg minder te verdienen’, legt Peter uit. Hij maakt 582 euro winst met het mijnen van de Kinderopvang.
 
De 52-jarige Peter tikte de Lastenverlichting af op 1.618 euro. Voor dat bedrag krijgt hij van Privileges de komende maanden in totaal 2.200 euro terug. ‘Het extra geld gaat gewoon naar ons budget voor de vaste lasten, waaronder de kosten voor de opvang van ons kind’, verklaart hij.
 
Peter werkt als business analist en is inmiddels zeven jaar lid van Privileges. Het was zijn vrouw Jolanda die hem destijds lid maakte. Het echtpaar woont in het Brabantse dorp Biezenmortel. ‘We hebben een zoon van 6 jaar. Hij heet Twan’, vertelt Peter. ‘Mijn vrouw en ik werken allebei, dus hij gaat naar de buitenschoolse opvang.’
 
Regelmatig vertelt Peter aan bekenden over Privileges en de Lastenverlichting Veilingen. ‘Ze snappen het wel, maar zijn nog een beetje huiverig om lid te worden.’ Hij weet zelf wel beter; het is niet de eerste keer dat hij een Lastenverlichting mijnt en zo een lekker bedrag verdient. ‘Voor 100 euro winst doen we het natuurlijk niet’, zegt hij met een lach.