Yoshi Kocken

‘Je kunt er echt van alles mee, zo’n set is erg handig’

Nog geen maand geleden kwam Yoshi Kocken via Instagram in aanraking met Privileges, registreerde zich als deelnemer, deed fanatiek mee met de prijsvragen en won vervolgens tot zijn eigen verbazing een prachtige prijs. Yoshi werd de winnaar van de Milwaukee combiset ter waarde van 921 euro door het juiste antwoord te geven op de vraag: wat is de bijnaam van de Amerikaanse staat Texas? 
 
De combiset van Milwaukee bestaat uit vier krachtige apparaten: een slagboormachine, een slagschroevendraaier, een decoupeerzaag en een multitool. De set wordt geleverd met twee accu’s en een sterke draagtas, en dat is handig als je ergens moet klussen. ‘En dat heb ik ook al gedaan’, vertelt Yoshi. ‘Ik heb al een klusje gedaan bij mijn moeder. Ik heb een kastje gemaakt en een schilderij opgehangen bij mijn zus. Je kunt er echt van alles mee, zo’n set is erg handig.’
 
De 31-jarige inwoner van Brabantse Oss werd ’s ochtends om tien uur door Privileges gebeld met het nieuws dat hij als prijswinnaar uit de bus was gekomen. ‘Ik was erg verrast, dit had ik totaal niet verwacht. Ik doe nog maar een maand mee en win nu al een prijs.’ Vier uur later werd de Milwaukee set bij Yoshi thuisbezorgd. ‘Dat was supersnel. Als je zo’n set in de winkel zou kopen en je moet hem mee naar huis nemen, ben je bijna langer bezig’, zegt hij lachend.
 
Yoshi is door een verkeersongeluk grotendeels arbeidsongeschikt. Hij is dan ook erg blij met zijn prijs. ‘Ik heb het niet breed, dus zo’n prijs is prachtig meegenomen.’ Wat hij nog wel kan, is honkballen. ‘Gelukkig wel, want honkbal is mijn passie. Ik speel bij de Cardinals uit Oss. Voor mijn ongeluk was ik pitcher, maar nu ben ik eerste honkman.’ Als je grote liefde de nationale sport van Amerika is, dan is het natuurlijk niet vreemd dat Yoshi het juiste antwoord wist op de prijsvraag: Lone Star State.