Terug naar Login & Win

Evenementen & Leisure

Restaurant Hotel Merlet


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • De Nederlandse kust is de ideale plaats om even heerlijk uit te waaien. En wat is er nu fijner dan na een dag aan zee neer te strijken in een comfortabel hotel voor een heerlijk diner? Met dit culinaire arrangement t.w.v. € 645 in het Schoorlse Restaurant Hotel Merlet met een Michelinster maakt de geroemde chef Jonathan Zandbergen een verfijnd vijfgangendiner voor je. Je overnacht met zijn tweeën in een luxe themasuite van het hotel. Merlet ligt direct aan de breedste duinrand van Nederland dus je kunt heerlijk wandelen en fietsen.

  Merlet behoort tot de QL Hotels, een samenwerkingsverband van onafhankelijke, kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels in onder andere Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Culinair genieten én overnachten gaan bij QL hand in hand. Je weekend in Restaurant Hotel Merlet staat in het teken van rust en ontspanning.
   
  Welkomstcocktail en themasuite
  Bij aankomst parkeer je de auto bij Merlet. Je wordt op waardige wijze ontvangen met de welkomstcocktail ‘Merlet’ en overnacht in een themasuite. De kamers, die zijn geïnspireerd op de natuur, hebben allemaal schitterend zicht op de Schoorlse weide en duinen. Ze zijn voorzien van een comfortabele boxspring, een ruime zitgelegenheid, open haard, koffie- en theefaciliteiten, en een designbad.
   
  Michelinster
  Restaurant Hotel Merlet is al ruim 35 jaar een bekende plek in de wijde omgeving van Schoorl. Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster en is ook in het bezit van 17,5 van de maximale 20 Gault Millau-punten. Sinds 2015 zwaait chef-kok Jonathan Zandbergen er de scepter. Hij werd in 2017 door Gault Millau verkozen tot Talentvol Chef van het jaar. Het juryrapport omschreef hem als volgt: Zandbergen is een volwassen chef geworden. Sinds hij bij Merlet de keuken leidt, zijn de gerechten nog fantasierijker geworden. Jonathan is een stabiele createur van smaken. Zijn ingrediënten kiest hij uit met respect voor de natuur en het dier. 

  Gastronomisch vijfgangendiner
  ‘Wat voor mij telt is het ware verhaal achter een product’, zegt Zandbergen. ‘Veel producenten ken ik persoonlijk. Dat kan eigenlijk niet anders tegenwoordig. Ik hou van groenten, want ze geven aangename smaken en zijn licht verteerbaar. Zo maak je mensen ook enthousiast om gezonder en bewuster te eten.’ Op de dag van aankomst serveren Zandbergen en zijn brigade een gastronomisch vijfgangendiner. Sommelier Stefan Wierda kan voorstellen doen uit meer dan 300 verschillende wijnen, waarvan een aanzienlijk deel met een biologische of biodynamische origine.

  Uitgebreid ontbijtbuffet
  Na een ontspannen nachtrust begin je de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet in Grand Café Bourgogne. Het geeft je de energie om de omgeving te ontdekken. Er staan twee hotelfietsen klaar, zodat je overdag de duinen of het dorp in kunt gaan. Of maak gebruik van de wellnessfaciliteiten van het hotel en ga lekker ontspannen in de sauna, de stoomcabine of op de zonnebank. Ook het zwembad en de fitnessruimte staan tot je beschikking.

  Wandelen en fietsen
  De Schoorlse Duinen staat bekend als een schitterend natuurgebied. Het is niet alleen de breedste duinrand van Nederland, het heeft ook de hoogste duinen langs de hele Nederlandse kust. Een plek waar je heerlijk kunt wandelen tot aan de branding van de Noordzee, terwijl je onderweg amper mensen tegenkomt. Een plaats om even heerlijk te ontsnappen aan alle drukte van het dagelijkse bestaan. Ook staat het gebied bekend om een van de zwaarste en moeilijkste mountainbikeparcoursen van Nederland. Ben je avontuurlijk aangelegd, dan is het zeker aan te bevelen een van de vele routes te fietsen. Schoorl zelf is een gezellig en intiem duinplaatsje met gezellige terrasjes en leuke winkels en boetiekjes. Op slechts drie kilometer ligt het kunstenaarsdorp Bergen waar het eveneens heerlijk winkelen, wandelen en fietsen is. Na dit heerlijke verblijf aan de kust kom je als herboren weer thuis!