Evenementen

Cirque du Soleil: Corteo


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Boeken
  • Humor, fantasie en een ongekend acrobatisch spektakel, dat is Corteo in een notendop. De show van Cirque du Soleil ging vijftien jaar geleden in première en keerde vanwege het grote succes terug in de arena’s. Zaterdagavond 2 juli 2022 treden 51 acrobaten, muzikanten, zangers en acteurs van over de hele wereld op in de Lotto Arena in Antwerpen en je kunt er samen met je reisgenoot in alle luxe van genieten! Behalve eersterangs plaatsen bevat het arrangement een champagneontvangst in de VIP-lounge met een uitgebreid walking dinner voorafgaand aan de voorstelling, toegang tot de afterparty en een overnachting in het stijlvolle boetiekhotel FRANQ midden in het centrum.

    Vijftien jaar geleden zette Cirque du Soleil iets heel nieuws neer. Corteo is persoonlijker en intiemer dan voorgaande shows en dat komt door het thema. De clown Mauro ziet op zijn sterfbed zijn hele vrolijke leven langstrekken. Hij denkt terug aan zijn kindertijd toen hij niet kon slapen, ziet minnaressen zweven aan kandelaars, en zelfs engelen vliegen aan een trapeze. De acts zijn spectaculair en humoristisch. Denk aan twee enorme bedden die perfecte trampolines zijn voor kinderen die niet willen slapen… de begrafenis van de clown is de perfecte reden voor het uitbundig vieren van zijn leven. 

    Adembenemende acrobatiek
    Een intieme show in een arena, kan dat wel? Jazeker kan dat. Cirque du Soleil bedacht namelijk een slimmigheidje. De zaal is overdwars in tweeën gedeeld, met het publiek aan weerszijden van het podium. Ertussen hangt een gigantisch kleurrijk beschilderd scherm waar wonderbaarlijke beelden op worden geprojecteerd. Zo kijkt het publiek dus zowel voor als achter de schermen. Privileges doet daar nog een schepje bovenop, want vanaf de twee gereserveerde Premium zitplaatsen mis je niets van de adembenemende acrobatische kunsten waar Cirque du Soleil wereldwijd bekend om staat!

    Gezelligheid in Hotel FRANQ 
    Met dit arrangement beleef je niet alleen Cirque du Soleil, maar ook de fantastische stad Antwerpen. Zaterdag 2 juli reis je met eigen vervoer naar hotel FRANQ. Dit stijlvolle boetiekhotel staat midden in het centrum van de stad. Een ideale uitvalsbasis voor je verblijf in Antwerpen. Als je met de auto komt, parkeer je in de parkeergarage van het hotel. Bij het arrangement zijn ook twee City Cards inbegrepen. Deze geven je je samen met je reisgenoot 48 uur lang gratis toegang tot meer dan twintig musea en attracties, én je reist gratis met het openbaar vervoer.

    Walking dinner en afterparty
    Nadat je je hebt opgefrist in je Deluxe Room, staat er een taxi klaar die je naar de VIP-entree van de Lotto Arena brengt. Daar word je ontvangen met champagne, waarna je alle tijd hebt om te genieten van een uitgebreid walking dinner. Na het diner begeleidt een hostess jullie naar de gereserveerde zitplaatsen en is het moment aangebroken om je onder te laten dompelen in de kleurrijke, wervelende show Corteo. Bijkomen én nagenieten kan op de afterparty. De taxi staat tegen middernacht klaar om je naar het hotel te brengen. Pak je nog een pintje op de Grote Markt of lonkt het bed in je Deluxe kamer? De keuze is aan jullie! 
     
    Verken Antwerpen 
    Zondagochtend start vanzelfsprekend met een uitgebreid ontbijt. Vervolgens check je uit en laat je je bagage achter bij de receptie, waarna de hele dag open ligt. Waar heb je zin in? Een bezoek aan het Rubenshuis is de moeite waard. Hier schilderde Peter Paul Rubens 400 jaar geleden zijn meesterwerken. Enkele schilderijen van hem hangen ook in de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal, die met zijn 123 meter een prachtig uitzicht biedt over de stad. Ook het MAS (Museum aan de Stroom) is aan te bevelen. Ga je liever op de bonnefooi op ontdekkingstocht in deze prachtige historische stad? Vergeet dan niet wat lekkere chocolade te kopen als smakelijk souvenir. Maak je over je auto geen zorgen, die kan gewoon in de parkeergarage blijven staan tot je zondagmiddag, met een prachtige ervaring rijker, huiswaarts keert.