Evenementen

Shen Yun


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • Een overdonderende, spectaculaire dansvoorstelling, dat is wat Shen Yun is. Het Chinese dansgezelschap zet zaterdag 7 mei 2022 een waanzinnige show neer in Palais des Congres in Parijs, en daar kun jij bij zijn! Privileges heeft eersterangs kaarten gereserveerd voor deze wervelende dansvoorstelling met kleurrijke kostuums, een ingenieus digitaal achtergronddecor en prachtige live muziek. Dit luxe arrangement is inclusief een driegangendiner in restaurant Le Bayadère, een uitgebreid ontbijtbuffet en twee overnachtingen in vijfsterrenhotel Elysia in hartje Parijs!
   
  Wees voorbereid, want wie een voorstelling van Shen Yun heeft bijgewoond, verlaat de zaal als een ander mens. Toeschouwers zijn soms zelfs emotioneel na afloop. Niet minder dan tachtig artiesten zetten een verhaal neer dat 5000 jaar Chinese geschiedenis bestrijkt. Legendes uit heden en verleden, verhalen over goden en helden, en folklore uit verschillende dynastieën zijn vertaald in wervelende choreografieën. Klassieke Chinese dans bevat verschillende soorten sprongen, pirouettes en tuimeltechnieken. Die perfect synchroon uitgevoerde dansroutines voor het geanimeerd achtergronddecor, gecombineerd met kleurrijke kostuums en symfonische live muziek van het orkest, blazen de bezoekers van hun sokken. 
   
  Hemelse dans
  ‘Shen’ betekent goddelijke of godheid, ‘Yun’ is gevoel of ritme. Hoe zou het zijn als prachtige wezens uit de hemel afdaalden en vlak voor je zouden dansen? Dat is het idee. Shen Yun werd in 2006 in New York opgericht door klassiek opgeleide Chinese artiesten, die de traditionele Chinese cultuur nieuw leven wilden inblazen. Het bestaat inmiddels uit zes verschillende dansgezelschappen die over de hele wereld reizen. Behalve dan in China zelf. Daar is Shen Yun verboden door de Chinese Communistische Partij, onder meer vanwege het feit dat het dansgezelschap Falun Gong beoefent. Deze spirituele beweging wordt door de Communistische Partij als een bedreiging gezien. 
   
  Hotel Elysia
  Op vrijdag 6 mei reis je samen met je reisgenoot op eigen gelegenheid naar Parijs. Als je met de auto komt, kun je parkeren nabij Hotel Elysia waar je hem tot zondagmiddag kan laten staan. Ga je liever met de trein, dan reis je vanaf Gare du Nord in ongeveer twintig minuten met de metro naar het hotel. Inchecken kan vanaf 15 uur maar eerder arriveren is geen probleem. Je laat de koffers gewoon bij de receptie achter, zodat je je handen vrij hebt voor een dagje stad. Populaire attracties als de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Champs-Élysées liggen op loopafstand. Het Louvre en Montmartre zijn iets verder gelegen. Vrijdagavond wordt er in restaurant Le Bayadère in het hotel een heerlijk driegangendiner geserveerd. Na het eten kun je de avond voortzetten in een gezellige bar of je zoekt de rust op van je Classic kamer. 
   
  Cultuur snuiven
  Na een verkwikkende nachtrust en een uitgebreid ontbijtbuffet, ligt de hele dag voor jullie open. Tot jullie in de avond verwacht worden in Palais des Congres de Paris voor de voorstelling, kunnen jullie doen waar jullie zin in hebben. Bij het arrangement is ook een OV-kaart voor drie dagen inbegrepen. Tip: om lange wachtrijen bij het Louvre en de Eiffeltoren te voorkomen is het aan te raden van tevoren tickets te reserveren. Uitgebreid tafelen of snel een hapje eten? Het kan allemaal – als je maar om 20 uur precies plaats hebt genomen op de gereserveerde plekken in Palais des Congres de Paris. Dit congresgebouw ligt met metrolijn 1 op zo’n twintig minuten afstand van het hotel. Vanaf je eersterangs zitplaatsen mis je geen moment van deze fenomenale voorstelling. 

  Jardin du Luxembourg
  Zondag start de dag wederom met een rijk ontbijt. Wat wil je vandaag doen? Kijken hoe de Notre-Dame erbij staat na de grote brand van vorig jaar, ontspannen in de Jardin du Luxembourg, winkelen in het beroemde warenhuis Galeries Lafayette, of slenter je liever gewoon wat rond? Wat je ook besluit, het wordt hoe dan ook een onvergetelijk weekend!