Evenementen

The Lion King


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • The Lion King is één van de populairste musicals ooit. Het meeslepende avontuur van Simba heeft wereldwijd al tientallen miljoenen bezoekers getrokken. Sinds 1999 wordt de voorstelling onafgebroken gespeeld in het Londense West End en je kunt er exclusief naartoe. Alles is voor je geregeld. Je verblijft in het wereldberoemde Waldorf Hilton hotel en ook het ontbijt en diner zijn bij het tweedaagse arrangement inbegrepen.
   
  De musicalvoorstelling van The Lion King is gebaseerd op de gelijknamige tekenfilm van Disney, wereldwijd de best bezochte bioscoopfilm van 1994. In dit ontroerende verhaal zien we hoe na het overlijden van koning Mufasa zijn zoon Simba koning wordt. Diens kwaadaardige oom Scar aast zelf op de troon en zorgt ervoor dat Simba uit de gemeenschap wordt verstoten. Als kijker ben je getuige van de boeiende wederopstanding van de rechtmatige koning Simba. Natuurlijk hoor je ook de bekende liedjes zoals ‘Can you feel the love tonight’, ‘Hakuna Matata’ en ‘Circle of Life’ tijdens deze voorstelling. De show staat bovendien bekend om zijn kleurrijke kostuums, decors en maskers. Daarbij wordt op originele wijze gebruikgemaakt van marionetpoppen, die de voorstelling in het Lyceum Theatre extra glans geven.
   
  Luxe en klassiek
  Voorafgaand aan het optreden geniet je samen met je reisgenoot van een speciaal driegangendiner in Homage Restaurant, het restaurant van het Waldorf hotel. Dit restaurant is geïnspireerd door de sfeer van Europese Grand Cafés en heeft een luxe, klassieke inrichting. Denk daarbij aan prachtige kroonluchters, lederen bankstellen, elegante pilaren en verschillende kunstwerken. Op de uiteenlopende kaart staat onder meer Schotse zalm en Iberische ham, naast de veelgeprezen citroentaart met een glas champagne. Overigens is het hotel op loopafstand gelegen van het theater, op amper vijf minuten.
   
  Wereldberoemd theater
  Het historische, van oorsprong uit 1772 daterende Lyceum Theatre is gelegen in het Londense West End. Het is één van de oudste theaters van de Engelse hoofdstad. Sinds 1999 wordt in het Lyceum Theatre doorlopend de musicalvoorstelling van The Lion King gespeeld. De show trek jaarlijks meer dan 750.000 bezoekers. Wil je na de voorstelling nog even de stad in? In West End zijn veel pubs en clubs waar je onder het genot van een pint kunt nagenieten van de show.
   
  The Waldorf
  In The Waldorf Hilton logeer je één nacht in een stijlvol ingerichte Deluxe kamer. Het luxe hotel, dat een rijke geschiedenis van langer dan een eeuw kent, staat eveneens in het beroemde theatergebied van Londen. Het continentale ontbijtbuffet is inbegrepen bij het arrangement. 
   
  Londen anders
  Het hotel is ook de ideale plek om Londen te ontdekken. Je ontvangt een Visitor Oyster Card waarmee je gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Je kunt natuurlijk de bekende attracties bezoeken, zoals Buckingham Palace, St. Paul’s Cathedral, Tower Bridge, Westminster Abbey en London Eye. Maar wie Londen anders wil ervaren, moet eens gaan wandelen in de wijk St. James’s. Hier vind je winkels waar de upper class shopt. Lobb is een schoenwinkel in St. James’s Street (nummer 9), de hofleverancier van onder andere prins Charles, en Lock’s op nummer 6 is naar eigen zeggen ’s werelds oudste hoedenmaker. De winkels zijn wel op zondag gesloten. Als je een ander theater van binnen wil zien, bezoek dan Theatre Royal Drury Lane. Boek een backstage tour en ontdek dat het alles heeft wat een theater moet hebben, inclusief een eigen spook. Het theater ligt vlak bij de Waldorf, vanwaar je weer netjes naar het vliegveld wordt gebracht voor de terugvlucht naar Schiphol.