Evenementen

Matthäus-Passion


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • Het is één van de onbetwiste hoogtepunten van het klassieke muziekjaar: de legendarische Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach in het Concertgebouw in Amsterdam. In de aanloop naar de paasdagen wordt dit imposante, ontroerende muziekstuk ook in 2023 weer opgevoerd voor een gegarandeerd uitverkocht huis. Deze keer vindt het concert plaats op zondagmiddag 2 april. Jij kunt daar als VIP bij zijn met dit Privileges arrangement voor 2 personen. Je ondergaat het stuk vanaf de beste plaatsen in de zaal. Bovendien maakt Privileges het mogelijk om te genieten van een uitgebreid en zeer luxe weekend in onze hoofdstad, inclusief hotelovernachting en meergangendiner.

  De uitvoering van de Matthäus-Passion vindt plaats op zondagmiddag 2 april, maar jij en je reisgenoot zijn al een dag eerder welkom in The College Hotel. Je kunt in de loop van de middag inchecken en je bagage in het hotel achterlaten. Als je met de auto komt, kun je die het hele weekend gratis kwijt in de nabijgelegen Q-Park parkeergarage. Na het inchecken heb je alle tijd om Amsterdam te ontdekken, met behulp van de I amsterdam City Card die 48 uur geldig is. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Rijksmuseum, waar in het voorjaar een enorme overzichtstentoonstelling van het werk van Johannes Vermeer wordt georganiseerd. Hier zijn topstukken te zien als Het Meisje met de Parel, De Geograaf en Het Melkmeisje.

  Kunstzinnig vijfgangendiner
  Het Rijksmuseum is ook de plek waar je die avond gaat dineren. Dat gebeurt in restaurant Rijks, gevestigd in de Philipsvleugel van het museum. Het restaurant is bekroond met een Michelinster, en je gaat hier genieten van een zogeheten Rijkstafel Menu dat uit meerdere gangen bestaat. Daarbij krijg je ook bijpassende wijnen geserveerd. Een bijzonder diner op een bijzondere, kunstzinnige locatie! Na afloop kun je ervoor kiezen om de stad in te gaan – je zit immers midden in het centrum - of terug te keren naar The College Hotel. Daar wacht een gerieflijke Junior Suite op je voor een comfortabele nachtrust.

  Gereserveerde zitplaatsen
  De volgende ochtend kun je rustig beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet in The College Hotel. Na het ontbijt kun je de koffers inpakken en uitchecken, maar je bagage kun je de rest van de dag bij de receptie achterlaten. Vervolgens is het tijd voor het hoogtepunt van het weekend: de Matthäus-Passion! Het Concertgebouw ligt op slechts enkele minuten wandelen van het hotel. Jassen kun je afleveren bij de garderobe. Je gereserveerde zitplaatsen bieden uitstekend zicht op het orkest, het koor en de solozangers. Het concert gaat stipt om 12 uur van start.

  Oude traditie
  De Matthäus-Passion in het Concertgebouw is een traditie die teruggaat tot het jaar 1899. Toen werd het meesterwerk van Johann Sebastian Bach onder leiding van de toenmalige vaste dirigent Willem Mengelberg uitgevoerd. Die traditie voel je zodra je de zaal betreedt. Deze keer wordt het Concertgebouworkest gedirigeerd door de Britse dirigent John Butt, die de laatste jaren wereldwijd is opgeklommen als gerenommeerd Bach-specialist. Butt werkt samen met vele beroemde orkesten, maar dit is de eerste keer dat hij het Concertgebouworkest ‘onder zijn batôn heeft’. Het lijdensverhaal van Jezus Christus krijgt onder zijn leiding een gloedvolle, onvergetelijk mooie uitvoering. 

  Klassiek weekend
  Het concert is naar schatting halverwege de middag afgelopen. Het is aan jou de keus of je nog even de stad in wil – misschien voor een rondvaart door de grachten of een bezoek aan het nabijgelegen Stedelijk Museum of Van Gogh Museum – of dat je liever weer op huis aan gaat, nagenietend van een onvergetelijk klassiek weekend.