Lastenverlichting

 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Studeren is duur. Het collegegeld voor een HBO of universitaire opleiding bedraagt inmiddels € 2.083. Heb je één of meer studerende kinderen of studeer je zelf, dan kan de Lastenverlichting Collegegeld je helpen om de hoge lasten die daarmee gepaard gaan te verlichten. Privileges betaalt mee aan je collegegeld of dat van een familielid.

  Je kind laten studeren na de middelbare school is een flinke onderneming. De opleiding moet worden uitgezocht, je kroost gaat op zoek naar een leuke kamer en natuurlijk hoort het financiële plaatje ook rond te zijn. Als je meerdere studerende kinderen hebt, soms ook in afzonderlijke steden, brengt dit altijd relatief hoge kosten met zich mee en gaat het maandelijkse bedrag al gauw in de papieren lopen. De wettelijk vastgestelde hoogte van de kosten voor een jaar studeren in Nederland bedraagt € 2.083. Dat is een flink bedrag dat je bijvoorbeeld ook aan studieboeken of kost en inwoning voor je kind kan besteden.

  Bepaal wat je betaalt
  Een flinke korting op het collegegeld betekent dat je jezelf daar in ieder geval minder zorgen over hoeft te maken. Privileges neemt een deel van de kosten van het collegegeld voor zijn rekening. Als je de Lastenverlichting Collegegeld mijnt ontvang je maandelijks een vaste bijdrage. Je bespaart daardoor een fors bedrag, dat je voor andere dingen kan gebruiken.

  Cadeau of zelf studeren?
  Als Privileges lid kun je natuurlijk ook zelf gaan studeren. Dan gebruik je deze bijdrage om je eigen opleiding te bekostigen. Ben je reeds afgestudeerd? Geen probleem, je kunt een familielid kiezen aan wie je deze Lastenverlichting cadeau doet. Alle eerstegraads en tweedegraads familieleden, zoals je zoon, dochter of kleinkind, komen in aanmerking voor deze Privileges Lastenverlichting ter waarde van € 2.520. Het bedrag wordt uitgekeerd over een periode van 24 maanden, wat neerkomt op een bijdrage van € 105 euro per maand. Dat geeft nog eens rust bij het studeren!