Lastenverlichting

 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Elk jaar wordt het openbaar vervoer duurder en stijgen de kosten voor de dagelijkse gebruiker. Met de Lastenverlichting OV-chipkaart kun je aanzienlijk besparen op je reiskosten. Aan de hand van je gemiddelde maandelijkse kosten krijg je een vast bedrag op je rekening bijgeschreven.

  Reis jij of een kind veel met het openbaar vervoer, dan kunnen de kosten hiervan flink in de papieren lopen. Een abonnement voor trein of bus zorgt voor een kostenpost die iedere maand of kwartaal weer terugkomt. Ook als je geen abonnement hebt, zetten de kosten voor openbaar vervoer je budget snel onder druk. Je OV-chipkaart moet altijd voorzien zijn van voldoende saldo om in te kunnen checken. De Lastenverlichting OV-chipkaart zorgt ervoor dat je heel lang voldoende saldo hebt. De bijdrage staat los van het aantal zones dat je met het openbaar vervoer passeert of het traject dat je aflegt.

  OV-chipkaart
  Voorwaarde is dat je in het bezit bent van een persoonlijke OV-chipkaart. Met je persoonlijke OV-chipkaart kun je online zien wat je maandelijkse verbruik is en aan de hand van het gemiddelde van de afgelopen maanden bepalen wij het bedrag dat je krijgt uitgekeerd. Je kunt deze Lastenverlichting inzetten voor jezelf of voor je kind(eren) onder de 18 jaar. Als je bijvoorbeeld een kind hebt dat met het openbaar vervoer naar school gaat en niet in het bezit is van een OV-studentenkaart, kun je de kosten van de OV-chipkaart van dit kind opgeven voor de vergoeding.

  Minimaal 20 maanden
  De totale waarde van de Lastenverlichting OV-chipkaart wordt in maandelijkse termijnen aan je uitbetaald. De hoogte van het bedrag dat je per maand van ons ontvangt, is afhankelijk van het gemiddelde bedrag dat je per maand kwijt bent voor openbaar vervoer. Het maximale bedrag per maand is € 90 gedurende 20 maanden. Zijn je werkelijke kosten aan openbaar vervoer lager dan € 90 per maand, dan ontvang je het werkelijke bedrag gedurende een langere periode. Zo heb je extra lang plezier van deze Lastenverlichting