Leisure

Betoverend Praag


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Boeken
  • Ontdek de historische schoonheid van de Karelsbrug, de imposante Burcht en de authentieke wijk Josevof. Met dit luxe arrangement vlieg je met z’n tweeën naar het prachtige Praag, logeer je twee nachten in het exclusieve vijfsterrenhotel The Grand Mark Prague en dineer je in een toprestaurant. Een unieke stedentrip vol culturele schatten, culinaire verrassingen en bovenal luxe en comfort! 

    Tijdens dit unieke weekend weg gaat Praag je gegarandeerd betoveren! Het historische stadscentrum is zo rijk aan cultuur, kunst en historie dat UNESCO het op de Werelderfgoedlijst heeft gezet. Niet alleen de architectonische pareltjes maken van Praag een topbestemming, ook winkelliefhebbers en fijnproevers halen hun hart op. 

    Koninklijk hotel

    Je vliegt met je reisgenoot van Amsterdam naar de Tsjechische hoofdstad en wordt met een taxi vanaf het vliegveld naar het chique The Grand Mark Prague gebracht. Sinds de opening in 2008 mag dit toonaangevende vijfsterrenhotel bekende sterren, politici en royals tot haar clientèle rekenen. Niet voor niets werd het hotel in 2021 beloond met de Experts' Choice Award van TripExpert, dé reviewsite van experts uit de reisbranche. Een verblijf in het The Grand Mark is volgens de experts pure verwennerij! Tijdens je verblijf word je heerlijk in de watten gelegd. Je overnacht in een ruime Grand Deluxe kamer waar je helemaal tot rust kunt komen na een lange dag in de stad. Bovendien geniet je iedere ochtend van het uitgebreide ontbijtbuffet en ga je één avond chic dineren in Le Grill, het restaurant van het hotel. Het vijfgangenmenu dat je op deze avond krijgt geserveerd, bestaat enkel uit heerlijke gastronomische hoogtepunten. 

    De ideale uitvalsbasis
    Gelegen naast de eeuwenoude Poedertoren is The Grand Mark de ideale uitvalsbasis om de stad te voet of met het openbaar vervoer te ontdekken. Het gros van de highlights van ‘Praha’ bevindt zich op loopafstand van het hotel. Zoals de Karelsbrug over de rivier de Moldau, die het stadscentrum met de oude wijk Malá Strana verbindt. De Karelsbrug is aan weerszijden versierd met tal van heiligenbeelden en is alleen toegankelijk voor voetgangers. Via de brug loop je richting de Praagse Burcht. Gelegen op een heuvel is alleen het prachtige uitzicht over Praag al een lust voor het oog. Ook de St. Vitus-kathedraal, dé blikvanger van de Burcht, valt meteen op. Dit bouwwerk wordt gekenmerkt door hoge torens die boven Praag uitsteken. Je ontvangt een Prague Card, waarmee je gratis toegang krijgt tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea in Praag, zoals de Praagse Burcht, de St-Vituskathedraal, het Joods Museum en de uitzichttoren op de Petrin-heuvel. Ook reis je met deze citypas gratis met het openbaar vervoer.

    Winkelwalhalla 

    Wil je uitgebreid shoppen tijdens je weekend in Praag, dan is Palladium de aangewezen plek. Dit grote en populaire warenhuis telt verschillende verdiepingen met maar liefst tweehonderd winkels. Om even bij te komen kun je een drankje drinken in een van de vele cafés. Een andere favoriete plek om te shoppen is de autovrije winkelstraat Na Prikope, waar alle internationale winkelketens zijn vertegenwoordigd. Kijk tijdens het shoppen ook even omhoog naar de fraaie barokgevels! Na het winkelen is er niets lekkerder dan het nuttigen van een lokaal biertje, genaamd Flek, op één van de vele gezellige terrassen. ‘Na zdraví’, oftewel proost op deze heerlijke minivakantie in Praag!

    Uitmuntende service 
    In het hotel is het goed toeven. The Grand Mark Prague maakt deel uit van de Leading Hotels of the World, de meest prestigieuze hospitality-organisatie ter wereld. Gastvrijheid en exclusiviteit zijn hierdoor gegarandeerd. Het fraaie hotel was oorspronkelijk een barok stadspaleis, gebouwd in de zeventiende eeuw. Het interieur is een mix van elegantie uit vervlogen tijden en moderne kunst. Aan de overkant van de straat vind je de World Class Health Academy. Als gast van The Grand Mark kun je gebruik maken van alle wellnessfaciliteiten. Ontspan in de jacuzzi, de sauna of het indoor zwembad, of werk aan je gezondheid in de fitnessruimte. Deze luxe stedentrip ga je niet snel meer vergeten!