Leisure

Golfen in Belgisch Limburg


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • Golfen, wandelen, wellness én gastronomie. Residence Stiemerheide is omsloten door de prachtige Limburgse Kempen. Dit vlak over de Belgische grens gelegen hotel is gebouwd in de Engelse cottage stijl en ligt direct aan de golfbaan. Privileges heeft voor u een heerlijk weekend samengesteld waarin golfen en ontspanning centraal staan. Ook op culinair vlak wordt u in de watten gelegd. Zo gaat u onder andere genieten van een voortreffelijk vijfgangendiner bij een sterrenrestaurant. 

  Tijdens dit golfweekend speelt u op twee verschillende banen. U overnacht in het sfeervolle hotel Residence Stiemerheide waar alles tijdens de drie dagen voor u is geregeld. U gaat twee avonden uitgebreid dineren na een inspannende dag op de golfbaan. U eet één dag in restaurant Corneille waar een heerlijk viergangendiner voor u wordt geserveerd. De andere avond staat er een vijfgangendiner voor u klaar in De Kristalijn. Dit restaurant heeft een Gault Millau score van 16 punten en is ook de trotse bezitter van een Michelinster. Naast het golfen heeft u alle vrijheid om tijdens dit weekendje weg te doen wat u wilt. Het hotel ligt naast een nationaal park waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen en er liggen ook enkele mooie steden in de buurt waar liefhebbers van cultuur en winkelen zich opperbest kunnen vermaken.

  Royal Limburg Golf
  Het draait dit weekend natuurlijk allemaal om golfen. Op slechts enkele kilometers van Residence Stiemerheide ligt de mooiste baan van België: Royal Limburg Golf. Op deze baan spelen u en uw metgezel 18 holes op de Championship Course. De baan scoort met een 8,3 hoog op de bekende golfsite leadinggolfcourses.com en staat in de Top 100 van beste golfbanen in Europa van het gerenommeerde Golf World Magazine. De baan is op te delen in twee stukken waarbij één deel in een prachtig heidegebied ligt. Vooral in de periode dat de heide in bloei staat (van eind juli tot half september) is dit deel prachtig. Dankzij het onderhoud en de zanderige ondergrond is de baan bijna het gehele jaar door te bespelen.

  Golfbaan Spiegelven
  Voor de andere dag heeft u een greenfee voor 18 holes voor de golfbaan Spiegelven. Deze baan dankt zijn naam aan de ven waar deze omheen is gebouwd. Architect Ron Kirby drapeerde om deze poel een echte Championship Course waar u zich als fervent golfer goed zult vermaken. De prachtig lichtglooiende baan heeft een afwisselend 18 holes parcours. De eerste 9 holes liggen in de bossen en vergen aardig wat nauwkeurigheid van de speler. De laatste 9 holes zijn langer en liggen op een open terrein met enkele verraderlijke waterhindernissen. De baan is voor zowel de gevorderde als beginnende golfer een uitdaging.

  Wellness en winkelen  
  Tijdens dit weekend draait het om sport én ontspanning. Geniet na het golfen van alles wat de prachtige omgeving te bieden heeft. Het hotel Residence Stiemerheide is bij uitstek geschikt om ultiem te relaxen. Vanuit het hotel heeft u een mooi panoramazicht over de golfbaan en het beschikt over een binnenzwembad, solarium, sauna en een sanarium (een sauna met een lagere temperatuur en een hogere luchtvochtigheid dan een sauna). U verblijft twee nachten in een luxe kamer waar u heerlijk tot rust kunt komen na een inspannende dag. Elke ochtend staat er een ontbijtbuffet voor u klaar zodat u met een goedgevulde maag de baan op gaat. Tussen het golfen door biedt de nabije omgeving genoeg mogelijkheden voor vermaak. Vlakbij het hotel ligt de toegangspoort tot het enige nationale park van België. In dit stuk ongerepte natuur kunt u zorgeloos fietsen, mountainbiken en wandelen. Meer van de culturele uitstapjes, het winkelen en gezellige horeca-gelegenheden? Fijne steden als Genk, Hasselt, Tongeren, Luik, Maastricht, Sittard, Geleen en Aken liggen om de hoek. Kortom: het belooft een veelzijdig weekend te worden vol sport, ontspanning en gastronomie!