Leisure

Indrukwekkend Wenen


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Boeken
  • Met dit arrangement beleef je Wenen op zijn best! Ga op ontdekking in de stad van Strauss en Mozart, wienerschnitzel en sachertorte, prachtige paleizen en indrukwekkende kerken, Weense walsen en klassieke muziek. Wenen is cultuur met een hoofdletter C! Vlieg met z’n tweeën naar de Oostenrijkse hoofdstad en logeer twee nachten in het super-de-luxe vijfsterrenhotel Grand Hotel Wien. Dit indrukwekkende hotel staat symbool voor de ontwikkeling van de stad sinds de 19e eeuw. Je ademt hier de sfeer van vroeger en voel je voor even een beroemdheid. Om dit nog meer te benadrukken ga je tijdens dit weekend dineren in een restaurant met prachtig uitzicht over de stad. Keizerlijk genieten! 

    Je vliegt samen met je reisgenoot van Amsterdam naar Wenen en wordt van de luchthaven naar het vijfsterrenhotel Grand Hotel Wien gebracht. Een verblijf in het meest exclusieve hotel van de stad is pure verwennerij. Je wordt omringd door luxe. Sinds de opening in 1870 is dit hotel uitgegroeid tot een wereldberoemde plek waar alle VIP's en royals verblijven tijdens hun bezoek aan de stad. Het is de plek waar leden van het Oostenrijkse keizershuis te gast waren en waar Johan Strauss Jr. zijn jubileum vierde in 1884. Het hotel straalt een en al elegantie en luxe uit waarbij de service van uitmuntend niveau is. Grand Hotel Wien ligt in het hart van Wenen, op drie minuten lopen van de beroemde winkelstraat Kärtner Straβe en de Staatsopera van Wenen. Maak een wandeling over de Wiener Prater en bekijk Wenen vanaf een hoogte van 67 meter. Het reuzenrad is de topattractie van de Prater. Betreed de 343 treden van de Stephansdom en geniet van een prachtig uitzicht over de stad. Waar je ook heen gaat, je ontvangt een Vienna Card zodat je gratis van het stipte en uitgebreide Weense openbaar vervoer gebruik kunt maken.

    Sterrendiner met prachtig uitzicht
    Je logeert twee nachten in een Superior room. De kamer is klassiek en stijlvol ingericht, de luxe badkamer is gemaakt van marmer en beschikt onder andere over een dubbele wastafel. In de ochtenden kun je deelnemen aan het ontbijtbuffet in het Grand Cafe op de eerste verdieping van het hotel. Ook dineren doe je in alle luxe. Bij dit arrangement is een diner in het Japanse restaurant Unkai inbegrepen. In dit fine dining-restaurant heb je een spectaculair uitzicht over Wenen, vanwege de ligging op de zevende verdieping van het Grand Hotel. Het restaurant, dat hoog gewaardeerd wordt door de restaurantgids Gault Millau, serveert authentieke, traditionele en moderne Japanse gerechten.   

    Trendy en modern
    Wenen is het culturele en politieke centrum van Oostenrijk. Het is de stad waar Strauss en Mozart woonden, waar het paleis staat waar Sissi in leefde. Tevens krijg je met je reisgenoot toegang tot het Belvedere Museum. In dit prachtige barokslot kun je de belangrijkste kunstverzamelingen van Oostenrijk bekijken. Zo ook het wereldberoemde schilderij ‘De Kus’ van Klimt. De klassieke en stijlvolle stad is tegelijkertijd trendy en modern. Wil je gezellig met de voetjes van de vloer? Flex is een van de populaire discotheken van Wenen. Voor liefhebbers van opera is Wenen het Mekka. Kaarten voor de legendarische Staatsoper zijn vrijwel niet te krijgen, maar operaliefhebbers kunnen ook buiten de zaal genieten van de opvoeringen. In de nabij gelegen Kärtner Strasse staat een enorm scherm waar alle voorstellingen worden getoond.

    Spaanse Rijschool
    Hou je van lekker eten? De Weense keuken is wereldberoemd. Maak een keuze uit een van de lekkere gebakjes in een Konditorei of drink een speciale koffie in een koffiehuis. De beroemde wienerschnitzel en de sachertorte mag je natuurlijk ook niet missen. In de Mariahilfer Strasse kun je jezelf uren vermaken als je van shoppen houdt. En vergeet de Spaanse Rijschool niet. Hier zijn optredens te zien van prachtige witte Lipizaner paarden die een dans opvoeren op de klanken van de muziek onder toezicht van ruiters. Met dit arrangement beleef je Wenen op zijn best!