Leisure

Weekend aan de kust


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • De Nederlandse kust is de ideale plaats om even heerlijk uit te waaien. En wat is er nu fijner dan na een dag aan zee neer te strijken in een comfortabel hotel voor een heerlijk diner? Met dit culinaire arrangement bereidt de geroemde sterrenchef Jonathan Zandbergen twee avonden achter elkaar verfijnde gerechten voor je. Je overnacht met zijn tweeën in een luxe themasuite van hotel Merlet. Het hotel ligt direct aan de breedste duinrand van Nederland dus je kunt heerlijk wandelen en fietsen.

  Restaurant en hotel Merlet is al een kwart eeuw een bekende plek in de wijde omgeving van Schoorl. Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster en werd in 2012 door restaurantgids Grootspraak uitgeroepen tot restaurant van het jaar. Sinds 2015 zwaait chef-kok Jonathan Zandbergen er de scepter. Hij werd in 2017 door Gault Millau verkozen tot Talentvol Chef van het jaar. Het juryrapport omschreef Zandbergen als volgt: Zandbergen is een volwassen chef geworden. Sinds hij bij Merlet de keuken leidt, zijn de gerechten nóg fantasierijker geworden. Jonathan is een stabiele createur van smaken. Zijn ingrediënten kiest hij uit met respect voor de natuur en het dier. 

  Gastronomisch vijfgangendiner
  "Wat voor mij telt is het ware verhaal achter een product. Veel producenten ken ik persoonlijk. Dat kan eigenlijk niet anders tegenwoordig. Ik houd van groenten, want ze geven aangename smaken en zijn licht verteerbaar. Zo maak je mensen ook enthousiast om gezonder en bewuster te eten." Op vrijdag, de eerste avond van het arrangement, verzorgt Zandbergen met zijn brigade een viergangendiner. Op zaterdagavond wordt er nog grootser uitgepakt met een gastronomisch vijfgangendiner.

  Rust en ontspanning
  Merlet behoort tot de QL Hotels, een samenwerkingsverband van ruim honderd onafhankelijke kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en op de Antillen. Culinair genieten én overnachten gaan bij QL hand in hand. Je weekend in hotel Merlet staat in het teken van rust en ontspanning. Je wordt gezamenlijk ontvangen met de welkomstcocktail ‘Merlet’ en overnacht in een themasuite. De kamers hebben allemaal een schitterend weidezicht, zijn voorzien van een comfortabele boxspring, een ruime zitgelegenheid, open haard, koffie- en theefaciliteiten en een design bad.

  Uitgebreid ontbijtbuffet

  Na een nacht in je luxe suite word je de volgende ochtend uitgerust wakker en kun je de dag beginnen met het uitgebreide ontbijtbuffet. Om de omgeving te ontdekken staan er twee hotelfietsen klaar, zodat je overdag de duinen of het dorp in kunt gaan. Na een lange fietstocht kun je ontspannen in de sauna, stoomcabine of op de zonnebank. Ook het zwembad en de fitnessruimte staan tot je beschikking.

  Wandelen, fietsen en shoppen

  Nationaal Park de Schoorlse Duinen staat bekend als een schitterend gebied. Het is niet alleen de breedste duinrand van Nederland, het heeft ook de hoogste duinen langs de hele kust. Een plek waar je heerlijk kunt wandelen tot aan de branding van de Noordzee, terwijl je onderweg amper mensen tegenkomt. Een plaats om even heerlijk te ontsnappen aan alle drukte van het dagelijkse bestaan. Ook staat het gebied bekend om een van de zwaarste en moeilijkste mountainbikeparcoursen van Nederland. Ben je avontuurlijk aangelegd, dan is het zeker aan te bevelen een van de vele routes te fietsen. Schoorl zelf is een gezellig en intiem duinplaatsje met gezellige terrasjes en leuke winkels en boetiekjes. Op slechts drie kilometer ligt het kunstenaarsdorp Bergen waar het eveneens heerlijk winkelen, wandelen en fietsen is. Na dit weekend aan de kust kom je als herboren weer thuis!