Leisure

Europa-Park


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • In Duitsland is een plek gecreëerd waar je niet alleen in meer dan 100 (!) unieke attracties kunt, maar ook de sfeer van veertien landen proeft. We hebben het over Europa-Park in Rust, dat de afgelopen jaren al een aantal maal werd uitgeroepen tot het beste attractiepark ter wereld. Met Privileges ga je hier met z’n vieren drie dagen lang op ontdekkingstocht, inclusief overnachtingen in een Comfort kamer in het Bell Rock hotel en diners. 

  Europa-Park opende haar deuren in 1975 en sindsdien is het één van de best bezochte pretparken ter wereld. In weinig parken krijg je zoveel cultuur, attracties en shows voorgeschoteld als hier. De diversiteit van de attracties zorgt ervoor dat iedereen aan zijn trekken komt.

  Van Spanje naar IJsland
  Het park is ingedeeld in verschillende themagedeeltes die allemaal een ander Europees land voorstellen. Zo ben je het ene moment nog in Frankrijk of Italië en loop je even later ineens in Spanje, Ierland, Griekenland of IJsland. In elk themagedeelte zijn bekende gebouwen of taferelen uit het betreffende land nagebouwd en ook de attracties, shows, winkels en restaurants passen in dit thema.  

  Ontbijten, dineren en logeren

  Een reis door veertien landen was nog nooit zo ontspannen! Privileges heeft voor twee nachten een 4-persoons Comfort kamer voor je geboekt in het Bell Rock hotel. 's Ochtends staat daar een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en in de avonden schuif je aan in één van de restaurants. De eerste avond dineer je in het internationaal georiënteerde restaurant Harbourside. De tweede avond heeft Privileges een tafel voor je gereserveerd bij restaurant Castillo en krijgt het diner een Spaans tintje.

  Plezier voor jong en oud

  In Europa-Park valt enorm veel te beleven. Zo zijn liefhebbers van achtbanen hier aan het goede adres. Het park telt er maar liefst dertien. In Megacoaster Blue Fire word je in 2,5 seconde naar 100 km/u afgeschoten. De Poseidon is een waterachtbaan waarin je twee keer een flinke splash maakt. In de Eurosat schieten sterren, planeten en meteorieten voorbij tijdens een duizelingwekkende ruimtereis. En echte durfals wagen zich in de Silver Star, één van de hoogste achtbanen van Europa. 

  Sprookjes komen tot leven
  Ook de jongste bezoekers kunnen hun hartjes ophalen. In het Grimm-dorp bijvoorbeeld, waar sprookjes tot leven komen. In romantisch vormgegeven gebouwtjes worden scènes uitgebeeld van sprookjes als De Gouden Gans (ook wel Zwaan-kleef-aan genoemd), Dokter Weet-al, De Dappere Kleermaker, Assepoester, Raponsje en Tafeltje-dek-je, Ezeltje-strek-je, Knuppel-uit-de-zak. Of neem ze mee naar Ierland waar ze in kinderschommelschip Dancing Dingie onvergetelijke momenten beleven. De kleinsten kunnen in Ierland ook hun eerste achtbaanrit maken over de groene heuvels van kinderachtbaan Ba-a-a-Express. Naast de tractorrit van Old Mac Donald‘s Tractor Fun, zijn er nog meer attracties, zoals een boottocht rondom Sheep Rock en de carrousel Spinning Dragons. Voor klim- en glijplezier ga je naar de grote indoor-speelhal Limerick Castle. 

  Een onvergetelijke reis door Europa

  Afwisseling volop! Europa-Park staat ook bekend om zijn spetterende shows. Zo kun je genieten van een Chinese circusshow, muzikaal spektakel, een magische goochelshow en een parade. Kortom: aan één dag heb je niet genoeg om van dit alles te genieten. Daarom heb je met dit arrangement drie dagen lang de tijd om dit veelzijdige pretpark te ontdekken! Een half uur voordat het park opengaat, kun je al naar binnen. Zo sta je vooraan in de rij bij de populairste attracties. Of je nu met vrienden of familie bent, het belooft een onvergetelijke reis door Europa te worden, vol cultuur, spanning en plezier!