Leisure

Golfweekend in Duitsland


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • Net over de grens bij Essen ligt Schlosshotel Hugenpoet, de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke driedaagse golftrip! Dit schitterende 17e-eeuwse kasteel, rijk aan geschiedenis en met veel zorg en goede smaak gerestaureerd, behoort tot de 'Feine Privathotels'. Overdag ga je golfen op twee topbanen in een prachtige omgeving en je wordt één avond culinair in de watten gelegd in het restaurant van het hotel. Geniet een weekend lang van je sportieve hobby en kom helemaal tot rust in de natuur. Dit arrangement staat garant voor drie dagen lang actief ontspannen! 
   
  Het schitterende vijfsterrenhotel Schlosshotel Hugenpoet, een van de architectonische schatten van de Ruhr-vallei, is een geliefd adres bij wandelaars, fietsers én golfers. Het kasteel bevindt zich in een sprookjesachtige omgeving, omringd door een parkachtige tuin met eeuwenoude bomen. Vanuit je luxe, stijlvolle kamer kijk je uit over dit riante slotpark. Het hotel is ideaal gesitueerd voor je golfuitstapjes. Golfclub Oefte en Golfclub Hubbelrath, geliefd dankzij hun prachtige ligging in de natuur, bevinden zich op respectievelijk tien en twintig minuten rijden van het kasteel.

  Vijfgangendiner inclusief wijnen
  Je verblijft twee nachten in het hotel, waar je elke ochtend wordt getrakteerd op een uitgebreid ontbijtbuffet. Daarnaast dineer je één avond in kasteelrestaurant 1831, dat begin 2022 werd geopend. Je gaat genieten van een vijfgangendiner inclusief bijpassende wijnen. Het culinaire menu bestaat uit regionale producten die worden gecombineerd met internationale verrassingen. Chef-kok Dominik Schwab wil daarbij een nieuwe, creatieve en vooral smaakvolle kijk op lekker eten geven. Na het eten kun je jezelf terugtrekken op je geriefelijke kamer, of misschien wil je nog wel iets drinken in de cocktailbar van het hotel. De prachtige heuvelachtige omgeving leent zich eveneens goed voor een mooie avondwandeling langs de rivier de Ruhr.

  Greenfees voor twee prachtige golfbanen
  Op zaterdag en zondag ga je samen op twee prachtige golfbanen spelen. In het arrangement zijn voor beide golfers greenfees inbegrepen voor Golfclub Oefte en Golfclub Hubbelrath. Oefte is een echte golfoase met een schilderachtige ligging. De eerste negen holes strekken zich uit over een heuvelachtig terrein, omringd door oude naaldbomen en loofbos met uitzicht op de open velden. De smalle fairways zijn bijzonder uitdagend met als 'signature hole' nummer 8. De back nine (holes 10 tot en met 18) hebben een panoramisch uitzicht over het beboste berglandschap. Ook de rivier de Ruhr krijg je onderweg nog een paar keer te zien. Dit fenomenale uitzicht vergeet je niet snel!

  Winkelwalhalla Essen 
  Uitgegolfd? Het gezellige centrum van Essen, dat zich een waar winkelwalhalla mag noemen, ligt op circa 10 minuten rijden van Golfclub Oefte. Niet voor niets worden bezoekers al tientallen jaren verwelkomd met de lichtgevende letters 'Essen – Die Einkaufsstadt' op het dak van hotel Handelshof. In de Theaterpassage en de Lindengalerie vind je prachtige, exclusieve boetiekjes. Maar het  winkelhart gaat pas echt sneller kloppen op Limbecker Platz: het shoppingcenter dat zich hier bevindt, is met 200 winkels op ruim 70.000 m2 een van de grootste binnenstedelijke winkelcentra van Duitsland.  

  Volledig ontspannen naar huis 
  Op zondag ga je na het ontbijt richting Golfclub Hubbelrath nabij Düsseldorf, dat zich eveneens in een prachtig landschap bevindt. Langs de eeuwenoude bomen en hellende heuvels liggen de 18 holes die garant staan voor een uitdagende ronde golf. Iedere hole biedt weer een unieke ervaring! Niet voor niets was deze topbaan meerdere malen gastheer van het Duits Open golftoernooi. Na afloop van dit heerlijke, sportieve weekend ga je volledig ontspannen weer op huis aan!