Leisure

Luxe weekend in de natuur


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • Culinaire verwennerij, prachtige natuur met eindeloze duinpartijen en prachtige naaldbossen, de gezelligste stad van Nederland om de hoek en een verblijf op een prachtig landgoed. Dat is kort samengevat de inhoud van dit bijzondere arrangement. Je wordt drie dagen in de watten gelegd op het historische Landgoed Duin & Kruidberg en gaat dineren op sterrenniveau. Bovendien heb je alle tijd om nationaal park Zuid-Kennemerland en de stad Haarlem te ontdekken.

  Tijdens dit heerlijke weekend uitwaaien aan de kust is Landgoed Duin & Kruidberg je uitvalsbasis. Gelegen direct aan de duinrand was dit monumentale pand in 1907 het grootste landhuis van Nederland, inclusief een prachtige tuin in Engelse stijl. Inmiddels herbergt dit imposante gebouw een hotel, een trendy brasserie en een sterrenrestaurant. Je verblijft twee nachten op het landgoed en wordt beide avonden culinair verwend. Het landgoed beschikt bovendien over diverse faciliteiten waar je tijdens je verblijf vrij gebruik van kunt maken. Ontspan en kom helemaal tot rust in de recent geopende Spa en Wellnessruimte, exclusief voor hotelgasten.

  Heuvelachtige bossen
  Op vrijdag ga je met eigen vervoer naar Santpoort Noord, dat ongeveer op 10 minuten rijden van Haarlem ligt. Wij hebben een Deluxe kamer voor je gereserveerd. Na het inchecken heb je de hele middag om op ontdekking te gaan in de omgeving. Op ongeveer 50 meter lopen vanaf de ingang van Duin & Kruidberg beginnen de heuvelachtige bossen van nationaal park Zuid-Kennemerland. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen. De bossen gaan geleidelijk over in prachtige duinpartijen en uiteindelijk eindig je bij het strand. Onderweg kun je zomaar oog in oog komen te staan met prehistorisch ogende wisenten (Europese bizons), wilde paarden, hertjes en zelfs vossen. Kortom: de ideale plek om heerlijk tot rust te komen, ongeacht het seizoen.

  Gastronomisch hoogtepunt
  Bij ontspanning hoort natuurlijk lekker eten. Daarom ga je de eerste avond dineren in Brasserie DenK. In dit trendy ingerichte en eigentijdse restaurant, gevestigd op het landgoed, kies je drie heerlijke gangen van de kaart. Seizoensgebonden, dagvers en lokaal zijn de sleutelwoorden van de chefkok van DenK. Op zaterdag is echter het gastronomische hoogtepunt van het weekend. Je wordt dan hartelijk welkom geheten in restaurant De Vrienden van Jacob. Meesterkok Alain Alders staat hier aan het roer en onder zijn leiding kreeg het restaurant een Michelinster. Hij voert een modern Franse keuken met mediterrane invloeden. Een bekende uitspraak van hem is: ‘Topgastronomie moet vooral niet te stijf zijn.’ Je gaat hier ontspannen genieten van een zesgangenmenu inclusief een bijpassend wijnarrangement. 

  Prachtige omgeving
  Omdat je twee nachten op het schitterende landgoed verblijft, heb je alle tijd om de omgeving te ontdekken. Alleen al in de duinen en bossen van het naastgelegen nationaal park vermaak je jezelf urenlang. Langgerekte duinpannetjes, naaldbossen en idyllische meertjes wisselen elkaar af. Bij mooi weer fiets je door naar het mooie strand van Bloemendaal, waar je kunt neerstrijken bij een van de hippe strandtentjes. Wil je liever de stad in? Haarlem ligt op steenworp afstand en hier vind je voor ieder wat wils. Het is een van de leukste winkelsteden van Nederland, maar er is ook genoeg cultureels te doen. Haarlem was de woonplaats van Frans Hals en je vindt hier dan ook het naar deze legendarische Hollandse meesterschilder vernoemde museum, ook wel het museum van de Gouden Eeuw genoemd. Ook een bezoek aan Teylers Museum mag eigenlijk niet ontbreken. Het oudste museum van Nederland is gespecialiseerd in wetenschap en kunst- en natuurgeschiedenis en geeft je het gevoel dat je de 19e eeuw binnenstapt. De vaste collectie is fascinerend, maar ook de tijdelijke exposities zijn zeer de moeite waard. Als je op zondag naar huis gaat, kun je terugkijken op een heerlijk verzorgd weekend in de natuur.