Op een smalle landtong tussen de Oosterschelde en Westerschelde vind je het vernieuwde tweesterrenrestaurant Inter Scaldes, waar je kunt genieten van de mooiste ingrediënten die Zeeland te bieden heeft. Laat je samen met je reisgenoot gastronomisch in de watten leggen en kom tot rust in het weidse rustgevende Zeeuwse landschap, waar wind, water en land samenkomen. Met dit arrangement geniet je van een magnifiek zevengangendiner inclusief wijnen, overnacht je in alle comfort in het bijbehorende Pillows Luxury Boutique Hotel en heb je de mogelijkheid om de Zeeuwse stranden en dorpjes te bezoeken. Een culinair weekend weg op zeer hoog niveau! Restaurant Inter Scaldes (‘tussen de scheldes’ in Latijn) werd in 2023 door Jeroen en Sanne Achtien overgenomen van de vermaarde chef-kok Jannis Brevet en zijn vrouw Claudia. Jannis tilde het restaurant in Kruiningen via twee Michelsterren naar het allerhoogste culinaire niveau van drie Michelinsterren in 2018. Dat was voor Jannis en Claudia het startsein om langzamerhand het gastronomische stokje te gaan overdragen. En hoewel het restaurant onder leiding van Jeroen en Sanne een nieuw tijdperk is ingegaan, is het culinaire erfgoed behouden gebleven. De klassieke villa, het gebruik van Zeeuwse producten en het streven naar gastronomische perfectie is dan ook blijven bestaan. Jeroen’s culinaire complexiteit van nieuwe smaken en texturen viel in ieder geval meteen in de smaak, want binnen een jaar na de heropening van Inter Scaldes wist hij in 2024 in één keer twee Michelinsterren te behalen.
Complex en uitbundig Gedurende je verblijf worden je zintuigen geprikkeld met het 7-gangen Surprise Menu, inclusief champagne aperitief, wijnarrangement, water, koffie en thee. Het menu is een selectie van gerechten die zorgvuldig zijn samengesteld door Jeroen en zijn team. Voor Jeroen draait haute cuisine om verfijnde balans, om het vinden van harmonie, met fermentatie als extra uitdaging om ingrediënten in vernieuwde en gedurfde vorm samen te brengen. Zijn keuken is creatief en gestoeld op vakkennis, soms complex en zeer uitbundig, tekent de Michelingids op. Gerechten met ziltige scheermesjes, kokkels, schol, langoustines en kreeft, maar ook hazenpeper, Zeeuws Black Angus tartaar, crème van spruit en spek en groentegarnituren sierden tot nu toe de borden van de gasten. De sterrenkok en zijn brigade worden bijgestaan door gastvrouw Sanne en sommelier Tessa van de Wouw, die zorgt voor de finishing touch met haar deskundige wine pairings.
Luxe overnachting Je overnacht in het Pillows Luxury Boutique Hotel Inter Scaldes, dat zich bevindt op slechts enkele meters lopen van het restaurant. Je kamer is ruim en heeft veel daglicht, een Signature Pillows (kingsize) bed en een badkamer met regendouche en bad. De kamer is voorzien van een smart-tv, een Nespresso koffiemachine met cups, waterkoker en thee, een minibar en een platenspeler met lp’s. ’s Ochtends is het bovendien vorstelijk wakker worden, in de wetenschap dat je wordt getrakteerd op een heerlijk ontbijt, dat wordt geserveerd aan je prachtig gedekte tafel.
Charmes van Zeeland Op beide dagen heb je alle tijd om de charmes van Zeeland te ervaren. De uitgestrekte Zeeuwse kust en polders nodigen uit tot het maken van heerlijke lange wandelingen. De bloemendijken van Zuid-Beveland zijn een sieraad in het Zeeuwse landschap. Er zijn diverse wandelroutes op de oude, door bomen omzoomde dijkjes. Of pak de auto; je bereikt in minder dan een half uur rijden de mooiste stranden van Zeeland. Pittoreske stadjes als Yerseke, Zierikzee en het middeleeuwse Middelburg liggen bovendien niet al te ver van Inter Scaldes en zijn eveneens de moeite van het bezoeken waard. Met dit arrangement beleef je Zeeland op zijn best en belooft het een onvergetelijk gastronomisch weekend te worden!