Leisure

Historisch Brugge


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • Ga op tijdreis met Privileges! Wij nodigen je uit voor een driedaags verblijf voor twee personen in de middeleeuwse handelsstad Brugge, waar het verre verleden nog heel dichtbij is. Je overnacht in vijfsterrenhotel Dukes’ Palace en gaat genieten van een subliem sterrendiner, bereid door een topkok van internationale allure. Dit luxe arrangement neemt je mee terug naar de vijftiende eeuw en laat je écht Bourgondisch genieten, zoals men dat toen deed.
   
  Om je reis naar Brugge in stijl te beginnen, heeft Privileges een luxe kamer voor je gereserveerd in Dukes’ Palace. Dit vijfsterrenhotel heeft zijn naam niet zomaar gekregen. In de vijftiende eeuw was dit statige Prinsenhof, zoals het werd genoemd, het machtscentrum van de Bourgondische hertogen, die met ijzeren hand over ‘de Nederlandse gewesten’ heersten. Je treedt dus letterlijk in de voetsporen van grote mannen uit de geschiedenis, als Jan Zonder Vrees, zijn zoon Filips de Goede of diens zoon Karel de Stoute. Deze hertogen regeerden tijdens de grootste bloeiperiode van Brugge, tussen 1300 en 1500, maar wij kunnen je verzekeren dat hun slaapvertrekken in die tijd veel minder gerieflijk waren dan je klassiek ingerichte luxe kamer. Zo is je bed heerlijk groot en comfortabel en is de kamer voorzien van een fraai uitgevoerde badkamer. Verder staat er een koffiemachine voor je klaar en kun je vrij gebruik maken van de razendsnelle wifi-verbinding. Na een weldadige nachtrust kun je de dag beginnen met een piekfijn verzorgd ontbijtbuffet.
   
  Ontdek Brugge
  Je kamer is vanaf drie uur ’s middags beschikbaar maar als je eerder arriveert, kun je de bagage bij de receptie afgeven. Dat geeft je alle ruimte voor een eerste kennismaking met Brugge. Wandel door de smalle, eeuwenoude straatjes en snuif de rijke geschiedenis op. Ook de komende dagen heb je uitgebreid de gelegenheid om de stad te ontdekken, dus je kunt op je gemak de sfeer van de middeleeuwen ervaren. Een goed begin is bijvoorbeeld een smakelijke lunch bij stadsbrouwerij De Halve Maan, aan het Walplein, waar je kunt kiezen uit een keur aan speciaalbieren. De brouwerij zelf is het bezichtigen zeker waard. Maar je treft ook verder in de stad vele eetgelegenheden en terrasjes aan. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor traditionele Vlaamse gerechten als mosselen en friet of waterzooi, de beroemde romige soep met vis en groente.
   
  Levende geschiedenis
  Gedurende de veertiende en vijftiende eeuw was Brugge het belangrijkste machts- en handelscentrum van de Lage Landen, en dat rijke verleden straalt nog altijd van de stad af. Je ziet het aan de prachtige bezienswaardigheden, zoals de monumentale Onze-Lieve-Vrouwekerk, de schilderachtige Rozenhoedkaai, het Begijnhof ten Weijngaerde, de Heilig-Bloedbasiliek en het karakteristieke, 83 meter hoge Belfort. Maar ook de diverse musea in de stad mag je niet missen. In het Groeningemuseum maak je kennis met de Belgische schilderkunst door de eeuwen heen en in het uit 1375 stammende stadhuis, dat nog altijd volop in gebruik is, kun je zien hoe de stad door de eeuwen heen is bestuurd. Over ‘levende geschiedenis’ gesproken!
   
  Bourgondisch genieten
  Bij een middeleeuws weekend hoort natuurlijk ook een feestbanket, en dat is precies wat je op de tweede avond van je bezoek aan Brugge krijgt aangeboden. Een hedendaags feestbanket, wel te verstaan! Om zeven uur is er een tweepersoonstafel gereserveerd bij het nieuwe maar nu al gerenommeerde restaurant Zet’Joe. Die faam is volkomen terecht, want de kok die in deze keuken de scepter zwaait is niemand minder dan Geert van Hecke, voorheen jarenlang de chef-kok in het beroemde sterrenrestaurant De Karmeliet. Zijn klassieke gerechten met intense smaken en verbijsterend lekkere sauzen zijn echter nog steeds even bijzonder, en de Guide Michelin heeft hem in zijn nieuwe restaurant dan ook opnieuw met een ster bekroond. Die klasse ervaar je zelf als je zijn wereldberoemde vijfgangenmenu ‘Brugge die Scone’ opgediend krijgt. We zeiden het al; dit wordt écht Bourgondisch genieten! Van dit culinaire feest en je bezoek aan het historische Brugge blijf je nog lang nagenieten!