Leisure

Briljant Brussel


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • Brussel is één van de meest bijzondere steden van Europa. De hoofdstad ligt precies op de grens van het noorden en het zuiden van België. Wie Brussel bezoekt, ontdekt dan ook invloeden uit alle windstreken, die op prachtige wijze bij elkaar zijn gebracht. Dat zie je aan de architectuur en dat proef je aan de lokale gerechten. Brussel is een heerlijke stad om je een paar dagen helemaal in onder te dompelen, en Privileges maakt dat mogelijk met een onvergetelijk driedaags arrangement.

  Op vrijdagochtend vertrek je richting Brussel. Reis je per auto, dan kun je die op kosten van Privileges het hele weekend parkeren bij parkeergarage Interparking Ecuyer. Deze bevindt zich op korte afstand van Hotel Amigo, waar een luxe kamer voor je is gereserveerd. Je kamer is vanaf drie uur ’s middags beschikbaar, maar als je eerder arriveert, kun je de bagage bij de receptie achterlaten. Vervolgens heb je de hele middag de tijd voor een eerste kennismaking met Brussel. Inbegrepen bij het arrangement is een Brussels Card, waarmee je vrij toegang hebt tot vele musea in de stad. Je kunt ook gebruik maken van de zogenaamde Hop On Hop Off-busdienst.
   
  Dineren op niveau
  Zorgt dat je aan het begin van de avond weer terug bent in Hotel Amigo. Daar word je opgewacht door een taxi die je naar een heel bijzondere locatie brengt. Je gaat dineren op hoog niveau, letterlijk en figuurlijk. Privileges heeft een tafel voor twee gereserveerd bij La Villa in the Sky. Dit toprestaurant, dat door de Guide Michelin met één ster is bekroond, is gevestigd op de bovenste verdieping van één van de meest opvallende gebouwen die Brussel rijk is: de 102 meter hoge IT Tower aan de Avenue Louise. Die naam vind je terug in het bijzondere Louise Menu dat je geserveerd krijgt. Het menu is met veel zorg samengesteld door chef-kok Alexandre Dionisio, een snel rijzende ster in culinaire kringen, en bestaat uit vijf gangen. Daar tussendoor krijg je bovendien een keur aan heerlijke kleine hapjes opgediend, terwijl je geniet van bijpassende wijnen. Een indrukwekkende culinaire ervaring die nog mooier wordt door het adembenemende uitzicht, hoog boven de stad.
   
  Weldadige nachtrust
  Na afloop van het diner keer je per taxi terug naar Hotel Amigo, waar je kamer reeds in gereedheid is gebracht voor een weldadige nachtrust. De kamer is van alle gemakken voorzien, met een gerieflijk bed en een gemarmerde badkamer. De volgende ochtend kun je de dag rustig beginnen met een fantastisch en zeer uitgebreid ontbijtbuffet.

  Ontdekkingsreis
  Vervolgens is het tijd om op ontdekkingsreis door Brussel te gaan. Natuurlijk mag je Manneken Pis niet missen, maar wist je dat één van de allermooiste stadspleinen van heel Europa vlak om de hoek van het hotel ligt? De Grote Markt, omringd door statige gildehuizen uit de late middeleeuwen, is een plek die je een keer gezien moet hebben. Je kunt er ook heerlijk lunchen of dineren in één van de vele bistro’s. Misschien een goed idee voor later op de dag?
   
  Brussel verkennen
  Bij het arrangement is een Brussels Card inbegrepen, die vrij toegang geeft tot musea en andere attracties. De beste manier om Brussel te verkennen is met de Hop On Hop Off-bus, die met grote regelmaat vertrekt vanaf het Centraal Station. Ook deze busdienst is bij de Brussels Card inbegrepen. Je kunt de Blauwe Route nemen, die je in anderhalf uur langs diverse attracties in het noorden van de stad voert. Je komt onder meer langs het legendarische Atomium, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958, en de basiliek van Koekelberg, de op vijf na langste kerk ter wereld. De Rode Route rijdt in zuidelijke richting en doet onder andere het Koninklijk Paleis en de gebouwen van het Europees Parlement aan, maar ook een keur aan prachtige musea. Zoals de naam al zegt, kun je bij iedere halte uitstappen om een nader kijkje te nemen en de rit later weer te vervolgen. Zo leer je de stad in drie dagen kennen als geen ander en keer je na afloop geheel voldaan huiswaarts.