Leisure

Racen op Circuit Zandvoort


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • Droom je er wel eens van om zelf over het circuit van Zandvoort te racen? Achter het stuur van een Ferrari 488GTB te stappen, de turbomotor te laten brullen en in luttele seconden naar 200 km per uur te accelereren? Zou je een Lamborghini Huracán wel eens de sporen willen geven? Dat kan. Privileges heeft een fantastisch dagvullend arrangement samengesteld voor twee personen waarbij jullie zélf in maar liefst twaalf waanzinnige bolides gaan racen! De dag wordt afgesloten met een gastronomisch diner in sterrestaurant ML en een overnachting in Hotel ML in Haarlem. Ben jij de nieuwe Max Verstappen?
   
  Uniek is dat je racet op een nieuw circuit. Omdat de Grand Prix Formule 1 ook Zandvoort aandoet, is het circuit volledig vernieuwd. De baan is breder, er ligt nieuw asfalt, én het circuit heeft twee spectaculaire kombochten. Verder zijn er twee nieuwe voetgangerstunnels, de paddock is opgeknapt en er zijn extra tribunes gebouwd.
   
  Helm op en gaan
  Je parkeert je auto gratis bij het parkeerterrein van het circuit en meld je bij de ontvangstbalie. Daar krijg je een pas met je naam en een nummer, waarna je je aansluit bij je groepje mede-racers. Onder begeleiding van een medewerker van Bleekemolen werk je vervolgens het gehele circuit af. Je begint bijvoorbeeld bij de Formule RP1. Je krijgt een korte uitleg over de wagen, zet je helm op en gaat! Het is niet zo dat je alleen de baan op rijdt. Je blijft te allen tijde met je groepje achter een coureur van Bleekemolen rijden. Dit vanwege de veiligheid: er zijn ook andere groepjes op het circuit. Als jij in een Ferrari 488 GTB rijdt, zitten anderen in een Aston Martin V8 Vantage of McLaren 540C. 
   
  Van de Lamborghini Huracán tot Aston Martin
  De Platinum Experience is met twaalf verschillende auto’s de meest uitgebreide Experience op het circuit. Je gaat deze dag rijden in een Lamborghini Huracán, Ferrari 488 GTB, McLaren 540C, Mercedes-AMG GT, Aston Martin V8 Vantage, Porsche 911, Formule RP1 en in een auto uit de BMW 1 Serie. Maar dat is nog niet alles. Je gaat ook met een Jeep terreinrijden door de duinen, je leert slalommen en je gaat het tegen je racegenoot opnemen in een echte drag race. Tot slot ga je zonder gevaar voor eigen leven vol gas over het circuit knallen in een virtuele race vanuit een simulator.
   
  Racen als Max Verstappen
  Wie dit arrangement mijnt, heeft een ervaring voor het leven gekocht. Wie kan er nou zeggen dat hij of zij net als Max Verstappen heeft geracet op het circuit van Zandvoort? Je legt je race vast middels de bij dit arrangement inbegrepen on board-camera. Zo kun je thuis rustig nakijken welke topsnelheden je hebt gehaald en je vrienden imponeren met je verrichtingen op de baan. Hou er rekening mee dat het circuit aan zee ligt en het weer dus veranderlijk kan zijn. De race gaat altijd door, ook bij regen!
   
  Comfort in viersterrenhotel ML
  Na een enerverende dag ben je toe aan een welverdiende douche en uitgebreid diner. Privileges heeft een Comfort kamer gereserveerd in viersterrenhotel ML, dat is gevestigd in een monumentaal pand aan het Klokhuisplein in Haarlem. Je rijdt met de eigen auto naar parkeergarage Appelaar in Haarlem. ‘Gewoon’ autorijden kan best vreemd aanvoelen na zo’n spectaculaire racedag. Op twee minuten lopen vanaf de Appelaar ligt Hotel ML. Nadat je je hebt opgefrist, staat er een heerlijk vijfgangendiner voor je klaar in sterrestaurant ML. Nog energie over? Haarlem barst van de gezellige barretjes! 
   
  Haarlemse hofjes
  De volgende ochtend start met een uitgebreid ontbijtbuffet. Tot 12 uur kun je gebruik maken van je kamer. Uiteraard kun je de bagage veilig achterlaten bij de receptie, zodat je je handen vrij hebt voor een dagje Haarlem. Teylers museum en het Frans Hals zijn zeer de moeite waard. Of bezoek de Grote Markt met de St. Bavo Kerk en de altijd gezellige Botermarkt met zijn terrasjes. Ook leuk: een wandeling door de Haarlemse hofjes. Wat het ook wordt, als je aan het einde van de dag huiswaarts keert, ben je een waanzinnige ervaring rijker. Die nemen ze je nooit meer af!