Leisure

Gastronomie in Giethoorn


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • De Lindenhof in Giethoorn staat al jaren hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland, en ook internationaal heeft chef-kok Martin Kruithof bewezen dat hij tot de elite van de haute cuisine behoort. Al sinds 2005 is hij beloond met twee Michelinsterren en ook in de restaurantgids Gault Millau staat hij hoog aangeschreven met 18 van de maximale 20 punten. Jij kunt ervaren hoe het smaakt om op topniveau te dineren, want Privileges heeft een fantastisch culinair arrangement samengesteld. Een achtgangendiner, een luxe overnachting en een tiengangenontbijt zorgen ervoor dat jij en je reisgenoot De Lindenhof en Martin Kruithof nooit meer zullen vergeten.
   
  Een topkok rust nooit op zijn lauweren en zorgt ervoor dat al zijn gerechten altijd creatief zijn samengesteld en onberispelijk van smaak zijn. Martin gebruikt daarvoor goed geselecteerde kwaliteitsproducten die veelal uit de regio komen: supervers, vaak uit zijn eigen moestuin, seizoensgebonden en doordacht samengesteld. Geen fratsen en overdreven showelementen, maar puur en eerlijk bereid en gepresenteerd. Perfect in al zijn eenvoud. Daarbij zorgt zijn vrouw Marjan de Jonge voor de ideale wijn/spijs-combinatie door de juiste flessen uit de imposante wijnkelder te serveren.
   
  De ideale plek
  Je verwenweekend start met de reis op eigen gelegenheid naar Giethoorn. Bij aankomst in De Lindenhof valt direct de gastvrijheid van Marjan en Martin op. Het ontvangst is oprecht vriendelijk en als Martin ook maar even in de gelegenheid is, krijg je een rondleiding door de keuken om alvast een idee te krijgen waar je die avond van gaat genieten. Vanuit de keuken is het een korte wandeling naar de imposante achtertuin van het restaurant. De beelden, de waterpartij, het prieeltje, de uitnodigende terrassen, het is allemaal doordacht en sfeervol samengesteld. Het is de ideale plek om je weekend te starten met een kopje espresso, een glas kruidenthee of een flûte champagne.
   
  Pittoresk Giethoorn
  Zet vervolgens je koffer in je fraaie suite en breng een bezoek aan het pittoreske Giethoorn. Het dorp heeft de bijnaam Het Venetië van het Noorden verworven; een tocht met een traditionele punter laat je zien dat daar niets aan gelogen is. Je vaart onder talloze authentieke bruggetjes en de smalle waterwegen worden geflankeerd door idyllische huisjes. Maar er is meer. Vaar door en laat je verrassen door het natuurschoon van het Nationaal Park Weerribben-Wieden, het schitterende natuurmonument dat de omgeving rijk is. Wandel nog even langs de gezellige winkeltjes en fraaie galerieën in het dorp, alvorens terug te keren naar De Lindenhof om je in je suite te preparen op het hoogtepunt van het weekend.
   
  Zintuigelijke verrukkingen
  Martin heeft zich tot doel gesteld om gerechten te serveren, die opwekken tot zintuigelijke verrukkingen. Met het achtgangendiner dat hij gaat bereiden, bewijst hij dat het hem ook altijd lukt. Gemarineerde tomaatjes, karamel en sesam op een bedje van geschaafd gemberijs, langzaam gegaard rundvlees met een paddenstoelensaus, dungesneden ingelegde coquilles, één voor één gerechten die voor een smaakexplosie in je mond zorgen. Weet dat Martins gerechten seizoensgebonden zijn, dus het blijft een verrassing wat hij voor je gaat maken. En de wijnen? Ze worden secuur geselecteerd zodat iedere gang trefzeker wordt begeleid door het ideale glas.
   
  Tiengangenontbijt
  Na zo’n gastronomische ervaring is het goed nagenieten in je ruime, luxe ingerichte suite in De Lindenhof. Een ontspannen nachtrust brengt je de volgende ochtend naar het volgende culinaire hoogtepunt: het tiengangenontbijt in het huiskamer-gedeelte van het restaurant. Martin is inmiddels beroemd geworden met zijn ochtenddiner en serveert de uiteenlopende eiergerechten, heerlijke fruitsalades, warme, zelfgebakken broodjes en versgeperste fruitsappen persoonlijk. Het zorgt ervoor dat je met voldoende energie kan bepalen wat je die dag gaat doen. De omgeving nodigt in ieder geval uit tot het maken van een heerlijke wandeling in de natuur. Een mooie afsluiter van een weekend waarin je de Overijsselse regio op de meest aantrekkelijke manieren hebt leren kennen.