Leisure

Zilt & Zoet


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • Water, groen, rust en idyllische dorpjes in combinatie met absolute topdiners, geselecteerde wijnen en comfortabele overnachtingen. Privileges biedt het ideale driedaagse arrangement voor de culinaire liefhebber die ook van bijzondere natuurlijke omgevingen houdt. Zilt & Zoet omvat diners bij twee sterrenrestaurants: De Lindenhof in Giethoorn en Bij Jef in Den Hoorn op Texel. Je overnacht samen met je reisgenoot in de luxe suites van de restaurants en je wordt ’s ochtends getrakteerd op uitmuntende verwenontbijten. Een gastronomische en natuurlijke ontdekkingstocht van het allerhoogste niveau.
   
  Zilt & Zoet zegt precies wat je op culinair gebied kan verwachten in tweesterrenrestaurant De Lindenhof en sterrenrestaurant Bij Jef. Lokale producten bepalen de zesgangendiners waar je van gaat genieten. Martin Kruithof en Jef Schuur zijn beiden chefs met een passie voor de natuur en voor kwaliteit. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe smaaksensaties en tongstrelende combinaties die bovendien een lust voor het oog zijn. De gelauwerde koks staan dan ook garant voor een ongekende culinaire beleving, waarbij de zee en het land centraal staan in aantrekkelijke, verfijnde en contrastrijke gerechten. De sommeliers verrassen je bovendien met de perfecte wijnen bij alle onderdelen van de beide diners. 
   
  Vaartocht door Giethoorn
  Je ontdekkingstocht begint door op eigen gelegenheid af te reizen naar het pittoreske Giethoorn. Je checkt in bij De Lindenhof, waarna je alle tijd hebt om Giethoorn in te gaan. In het schilderachtige dorpje tref je diverse winkeltjes, musea en galerieën aan. Een wandeling alleen al geeft je het gevoel dat je terug in de tijd bent. Je bezoek aan Giethoorn is eigenlijk niet compleet zonder een vaartocht met een traditionele punter door het dorp met z’n talloze smalle bruggetjes. Niet voor niets wordt Giethoorn het Venetië van het Noorden genoemd. Vaar door naar het nabijgelegen Nationaal Park Weerribben-Wieden, een schitterend natuurmonument. Zorg wel dat je op tijd in De Lindenhof bent, want in de avonduren word je met zes uitmuntende gangen in de watten gelegd door chef-kok Martin en zijn vrouw en sommelier Marjan de Jonge.
   
  Lokale producten
  De Lindenhof beschikt over fraaie suites, waarvan er één voor je is gereserveerd. Na een comfortabele nachtrust wacht de volgende ochtend Martins verwenontbijt. Hij staat bekend om zijn uitgebreide ochtenddiners, dus ga er vanuit dat je voldaan en vol energie kan afreizen naar Texel. Aangekomen in Den Helder heeft Privileges ervoor gezorgd dat je de auto mee kan nemen naar het Waddeneiland. Een vaartocht van twintig minuten en een rit van slechts vijf minuten brengt je naar restaurant Bij Jef, gevestigd in een voormalige pastorie in het centrum van Den Hoorn. Ook dit restaurant heeft suites; in één ervan overnacht je na het weldadige zesgangendiner waar je die avond op wordt getrakteerd. Voor Jef zijn lokale producten een belangrijk onderdeel van zijn menu’s, waarbij ziltigheid een voorname rol speelt. Zijn partner Nadine Mögling werd in het verleden al eens uitgeroepen tot de beste wijn/spijs-specialist van het jaar en selecteert dan ook uitsluitend de juiste wijnen bij elk gerecht.
   
  Texel ontdekken
  De volgende ochtend krijg je in meerdere gangen een parade van originele warme en koude gerechten, huisgemaakte broodjes met Texelse lekkernijen en verse sapjes. Aansluitend kun je Texel gaan ontdekken, want het grootste Waddeneiland heeft veel te bieden. Een deel van Den Hoorn is beschermd dorpsgezicht vanwege de verschillende rijksmonumenten, zoals het witte kerkje aan de rand van het dorp. De lange en brede zandstranden en uitgestrekte natuurgebieden nodigen uit voor een lekkere wandeling of een prachtige fietstocht. Ook de moeite waard: de Jan Wolkers-fietsroute langs memorabele plekken op Texel, waar de beeldhouwer/schilder/schrijver tot zijn dood leefde. Zet je liever het thema van dit culinaire en natuurlijke weekend nog even voort, bezoek dan lokale boeren voor heerlijke, ambachtelijk gemaakte producten. Zo neem je een smakelijke herinnering mee als je weer huiswaarts keert.