Leisure

Weekend Maastricht


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • Een heerlijk lang weekend in één van de mooiste steden die ons land rijk is: het monumentale Maastricht, waar je de gastvrije Limburgse cultuur volop kunt opsnuiven. Met dit luxe arrangement verblijven jij en je reisgenoot twee nachten in het gerenommeerde Derlon Hotel, gevestigd in het hart van de stad. Op de tweede avond ga je gastronomisch genieten van een bijzonder zesgangendiner, inclusief wijnarrangement, in sterrestaurant Beluga loves you.

  In hartje Maastricht, aan het Onze Lieve Vrouweplein, is het Derlon Hotel gevestigd. In dit prachtige hotel verblijf je twee nachten in een luxe tweepersoons suite. Je kunt op vrijdag aan het begin van de middag al inchecken. Als je met de auto komt, wordt deze voor je geparkeerd. Je hebt vervolgens alle tijd om de stad te ontdekken. Bezoek het Bonnefantenmuseum voor moderne kunst of het Natuurhistorisch Museum. Meer geïnteresseerd in geschiedenis? Historische monumenten als de Onze Lieve Vrouwebasiliek en de vestingwerken laten je versteld staan. Ook zeer de moeite waard: de vrijdagmarkt met zijn ambachtelijke streekproducten en prachtige stoffen. 

  Comfortabele nachtrust
  De eerste avond bepaal je zelf waar je gaat dineren. Maastricht beschikt over een keur aan uiteenlopende restaurants, brasserieën en eetcafés. Probeer bijvoorbeeld eens Flavourz by Servais aan de Spoorweglaan, dat is het nieuwe concept van Beluga’s patron Servais Tielman die hiermee een combinatie tussen comfort- en streetfood maakt met top-ingrediënten van dezelfde leveranciers als bij Beluga. Vervolgens kun je gezellig nog wat gaan drinken in het stadscentrum, voordat je weer terugkeert naar het Derlon Hotel voor een comfortabele nachtrust in je luxe suite. De volgende ochtend staat er een fantastisch ontbijtbuffet voor je klaar in de bijzonder ingerichte ontbijtruimte van het hotel.
   
  Maastricht ontdekken
  Na de eerste kennismaking op vrijdag, begint op zaterdag begint je ontdekkingsreis in Maastricht pas echt. Wat gaat het worden? Ga je verder met cultuur en geschiedenis opsnuiven, of ontdek je vandaag liever het gezellige winkelhart van de stad? Er zijn speciale looproutes door het stadscentrum gecreëerd, waarbij je alle leuke, interessante en bijzondere winkels en boetiekjes passeert. Vooral het sfeervolle Stokstraatkwartier is een bezoek meer dan waard. Een andere tip is boekhandel Dominicanen, gevestigd in de eeuwenoude Dominicanenkerk.
   
  Sterrestaurant
  Op zaterdagavond staat je een zeer bijzondere culinaire ervaring te wachten. Je bent te gast in toprestaurant Beluga loves you, waar chef-kok Dani Hoefnagels je onthaalt op een eersteklas zesgangendiner. Dani heeft sinds mei 2021 de leiding over de keuken. De experts van de Guide Michelin prijzen de ‘ingetogen creativiteit’ van de gerechten. De wijnen bij dit bijzondere culinaire feest worden geselecteerd en geschonken door sommelier Beau Dengis.
   
  Totaalbeleving
  Je wordt in het restaurant welkom geheten met een bruisend glas champagne, waarna je aan tafel gaat voor het diner. Servais Tielman en Dani Hoefnagels willen een totaalbeleving voor je creëren. Niet alleen de bijzondere gerechten, beïnvloed door culinaire technieken van over de hele wereld, staan centraal, maar ook de rustgevende, comfortabele uitstraling van het restaurant. Zo wordt dineren bij Beluga loves you een ervaring voor al je zintuigen. Aan het einde van de avond, als het tijd is voor het dessert en koffie in het souterrain van het restaurant, heb je een subliem culinair avontuur beleefd.

  Mooie afsluiting
  Zondag begin je rustig en ontspannen met het ontbijtbuffet in het Derlon Hotel. Nadat je hebt uitgecheckt, kun je de auto de rest van de dag in de parkeergarage van het hotel laten staan. Je hebt alle tijd om nog even van Maastricht te genieten. Wandel nog een keer door de fraaie straten en neem ter afsluiting een lekker drankje in een gezellig café, voordat het tijd is om weer op huis aan te gaan. Een mooie afsluiting van een verrukkelijk culinair weekend in de Limburgse hoofdstad.