Leisure

Verwenweekend Okura Hotel


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Boeken
  • Voor authentiek Japans dineren hoef je niet daadwerkelijk naar het land van de rijzende zon. Dit luxe tweedaagse arrangement biedt je het beste van Japan in hartje Amsterdam. In het vijfsterren Okura Hotel vind je het met een Michelinster bekroonde restaurant Yamazato, waar jij en je reisgenoot gaan genieten van traditionele Japanse gerechten in minimalistische stijl. Overdag geniet je van een driegangenlunch en spa-treatment met één behandeling naar keuze. Na het diner kom je heerlijk tot rust in de riante Executive City View Junior Suite met een panoramisch uitzicht over de stad. Bovendien heb je alle gelegenheid om te genieten van al het moois dat onze hoofdstad te bieden heeft.

    Voor iedereen die de behoefte heeft om even uit de dagelijkse hectiek te stappen en zich onder te dompelen in serene rust, hoogwaardige service en watertandende gastronomie, is dit hét arrangement om te mijnen. Een oase van rust midden in de stad, dat is wat het Okura al veertig jaar biedt. Het Okura staat voor ‘omotenashi’, de kunst van Japanse gastvrijheid, met aandacht voor elk klein detail.

    Extra lang verblijf
    Dankzij de early check-in (10.00 uur) en late check-out (17.00 uur) kun je maximaal genieten van dit tweedaags arrangement. Je hebt alle tijd om te genieten van de luxe in het Okura en het culturele aanbod van de stad, zonder het idee te hebben dat je je moet haasten. Als je met de auto komt, kun je gebruikmaken van valet parking. Terwijl jij in alle rust incheckt, parkeert een medewerker je auto in de parkeergarage van het hotel. Neem je intrek in de ruime Executive City View Junior Suite en laat je overrompelen door het panoramisch uitzicht over Amsterdam.

    Relaxen in Nagomi Spa
    Bij het arrangement is een spa-treatment met driegangenlunch inbegrepen. Begin je verblijf goed en ervaar de kunst van Japanse ontspanning in Nagomi Spa. Laat je heerlijk in de watten leggen met een massage naar keuze. Ook staan de sauna, jacuzzi, Turks stoombad en het zwembad tot je beschikking. Na deze heerlijke relaxmiddag kun je nog een cocktail nemen in de Lounge, waarna het tijd wordt voor het hoogtepunt van je verblijf: het sterrendiner.

    Kaiseki: Japans dineren
    Het Yamazato serveert kaiseki, authentiek Japans eten. Het restaurant, dat sinds 2010 onder leiding van Masanori Tomikawa staat, is het eerste traditionele Japanse restaurant in Europa dat bekroond is met een Michelinster. De focus ligt op pure traditionele Japanse ingrediënten die seizoensgebonden, gebalanceerd en minimalistisch zijn. Het authentieke Japanse interieur, de aangrenzende Japanse tuin en de vakkundige bediening in traditionele kimono’s maken dit een unieke ervaring die je niet licht zult vergeten. De menu’s worden in kleine gangen achter elkaar opgediend, zodat je aandacht kunt schenken aan elk bijzonder detail. Tomikawa streeft daarbij naar perfectie: koken als kunstvorm.

    I amsterdam City Card
    Na een heerlijke nachtrust in de ruime (50 vierkante meter) Executive City View Junior Suite, volgt een uitgebreid ontbijt in ontbijtrestaurant Le Camelia, waarbij je de keuze hebt uit westerse en oosterse gerechten. Vervolgens liggen de dag en de stad voor je open. Met de bijgeleverde I amsterdam City Card krijg je gratis toegang tot ruim zeventig musea, attracties en rondvaarten in Amsterdam, Haarlem en de Zaanse Schans. Blijf je liever in Japanse sferen? Denk dan eens aan het Nihon no hanga museum, een privémuseum aan de Keizergracht met een collectie Japanse prenten en tekeningen. Dit arrangement wordt een ervaring om in te lijsten!