Leisure

Restaurant Hof van Cleve


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • Culinair genieten staat bij Privileges hoog in het vaandel, en dit arrangement bij het Vlaamse driesterrenrestaurant Hof van Cleve is daar een perfect voorbeeld van. Bij dit internationaal vermaarde restaurant krijg je een zevengangendiner geserveerd dat zijn weerga niet kent. Maar dat is nog lang niet alles! Je diner maakt deel uit van een heerlijk ontspannen lang weekend in de fraaie stad Gent, inclusief twee overnachtingen in een viersterrenhotel.
   
  Je verblijft twee nachten in Hotel Harmony, in het centrum van Gent, waar een Luxury Room voor je in gereedheid is gebracht. Deze fraaie designkamer beschikt over een gerieflijk tweepersoonsbed en een luxe badkamer met bubbelbad. Bovendien krijg je beide ochtenden een heerlijk ontbijtbuffet aangeboden in de ontbijtruimte van het hotel. Alles wat je maar nodig hebt om je verblijf tot een genot te maken!
   
  Rijke historie
  Op de eerste dag van je culinaire avontuur ga je op eigen gelegenheid naar Gent. Je auto kun je parkeren in de garage onder het hotel. Na het inchecken heb je verder de tijd aan jezelf. Gent is een prachtige historische stad waar veel te ontdekken valt. Een Citycard Gent is bij je verblijf inbegrepen. Hiermee heb je vrij toegang tot diverse musea en andere bezienswaardigheden in de stad. Vergeet vooral niet om een wandeling langs de Graslei te maken. Langs deze historische kade tref je onder meer de beroemde Drie Torens, drie monumentale middeleeuwse kathedralen die zeer dicht bij elkaar gebouwd zijn. Andere historische monumenten die zeer de moeite waard zijn: het Gravensteen, een nog vrijwel volledig bewaard gebleven burcht, en het Prinsenhof, de historische wijk waar in de late middeleeuwen de burggraven van Gent hun residentie hadden. Ook tijdens de tweede dag heb je uitgebreid de gelegenheid om de rijke historie van Gent te leren kennen. Zorg wel dat je aan het einde van de middag weer bij Hotel Harmony bent. Daar staat een taxi klaar om je naar Hof van Cleve te brengen!
   
  Voormalige hoeve
  Een stukje geschiedenis: restaurant Hof van Cleve is gevestigd in een oude hoeve in het Vlaamse dorp Kruishoutem, even ten zuidwesten van Gent. De boerderij werd generaties lang bewoond door de familie Van Cleve, die het pand in 1968 overdeed aan een nieuwe eigenaar. De hoeve werd omgebouwd tot een restaurant dat in 1969 de deuren opende voor het publiek. Achttien jaar later, in 1987, werd Hof van Cleve overgenomen door de huidige chef-kok Peter Goossens.
   
  Verfijnde keuken
  Onder de bezielende leiding van Goossens werd van een bistro-menu overgeschakeld op de verfijnde keuken, en in 1994 kreeg het restaurant de eerste Michelinster toegekend. In 1998 volgde de tweede en in 2005 werd de prijzenkast gecompleteerd met de derde ster, de hoogste culinaire onderscheiding ter wereld. Hof van Cleve is één van de zeer weinige restaurants in de Benelux die deze eer te beurt is gevallen. Maar de experts van Michelin zijn niet de enigen die de kwaliteit van Hof van Cleve hoog waarderen. In de toonaangevende Gault Millau restaurantgids haalt het een bijna perfecte score van 19,5 van de beschikbare twintig punten, en bij de verkiezing van de The World’s 50 Best Restaurants 2021 staat het restaurant heel knap op de 36ste plaats.
   
  Stijlvolle ambiance
  Je kunt nu zelf ervaren dat al die internationale lof voor Hof van Cleve volkomen terecht is. Je gaat een avond lang genieten van de verfijnde kookkunsten van Peter Goossens en zijn sous-chef Floris Van Der Veken, terwijl sommelier Tom Ieven daar de meest voortreffelijke wijnen bij schenkt, die exact bij de gerechten passen. In zeven gangen beleef je een culinair avontuur van grote klasse. Voeg daarbij de stijlvolle ambiance en de aangename sfeer, waarin je jezelf helemaal op je gemak voelt, en het feest is compleet! Na afloop brengt de taxi je weer terug naar Hotel Harmony, terwijl je nog nageniet van een onvergetelijke culinaire ervaring!