Leisure

Fascinerend Dublin


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • Privileges laat je op een unieke manier kennismaken met één van de fraaiste steden van Europa, Dublin! In alle luxe ga je ervaren wat de Ierse hoofdstad allemaal voor moois te bieden heeft. Je verblijft twee nachten in het gerenommeerde The Merrion Hotel, gaat dineren in sterrenrestaurant Glovers Alley en krijgt uitgebreid de gelegenheid om deze bijzondere stad beter te leren kennen met behulp van een Dublin Pass.

  De uitvalsbasis tijdens je bezoek aan Dublin is The Merrion Hotel. Dit vijfsterrenhotel is gevestigd in het hart van de stad en strekt zich uit over vier statige villa’s. The Merrion staat voor ‘Gracious Irish Living’, zoals men het zelf omschrijft, en combineert weldadig comfort met ontspannen elegantie en hoogstaande service. In de Garden Wing (oftewel tuinvleugel) van het hotel is een Merrion Queen Room voor je gereserveerd. De kamer is stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Hier breng je twee nachten door en kun je ’s ochtends smakelijk de dag beginnen met een fantastisch ontbijtbuffet.

  Op hoog niveau dineren
  Eén van de hoogtepunten van je bezoek aan Dublin vindt plaats op de tweede avond. Er is een tafel voor je gereserveerd bij toprestaurant Glovers Alley, waar een subliem Tasting Menu in acht gangen, inclusief wijnarrangement, voor je wordt opgediend. Michelin beloont het restaurant met een ster en merkt op dat de keuken van chef-kok Andy McFadden wordt gekenmerkt door durf, zowel in smaken als texturen. Zijn ervaring schijnt door in creatieve, moderne gerechten die vakkundig worden bereid en kunstig worden gepresenteerd. 

  Rondrit
  Dublin is een fascinerende stad om te verkennen, en daarom heeft Privileges bij dit arrangement een Dublin Pass gevoegd. Hiermee zijn de meeste attracties in de stad vrij toegankelijk, inclusief de zogenaamde Hop On Hop Off-Bus Tour, de beste manier om Dublin te leren kennen. Deze bussen maken een rondrit langs vele attracties in de stad. Kom je ergens waar je een nader kijkje wilt nemen, dan stap je uit om later weer verder te gaan. Je kunt onder meer het beroemde Guinness Storehouse bezoeken, waar je kunt meemaken hoe dit legendarische donkerbruine bier gebrouwen wordt. Meer een whisky-liefhebber? Dan is de Jameson Distillery een must.

  Mooiste bibliotheek ter wereld
  Waar je absoluut geweest moet zijn is de Trinity College Library, de mooiste bibliotheek ter wereld. Een paar delen van de bibliotheek zijn open voor het publiek, waaronder de Long Room die maar liefst 65 meter lang is en waar 200.000 boeken staan. Het is bijzonder indrukwekkend om in die prachtige lange kamer al die historische boeken bij elkaar te zien. De boeken in de Long Room worden ‘bewaakt’ door marmeren bustes van wereldberoemde schrijvers, zoals Newton, Aristoteles en Plato.

  Rijke geschiedenis
  Dublin heeft een rijke en veelbewogen geschiedenis. Eén van de beroemdste monumenten die de stad rijk is, geeft daar een goed beeld van: Dublin Castle, gebouwd na de invasie van de Normandiërs in de twaalfde eeuw. Het kasteel is een imposant voorbeeld van het soort onneembare burchten waarmee zij hun autoriteit vestigden. Maar het vertegenwoordigt ook een stuk meer recente geschiedenis, want tot de Ierse onafhankelijkheid in 1922 was het de zetel van het Britse gezag in het land.
   
  Bijzonder
  Ook de moderne cultuur in Dublin is enorm interessant. The Spire, het 120 meter hoge monument dat werd opgericht om het nieuwe millennium te vieren, is op afstand al moeilijk te missen, maar ook bijzonder om van dichtbij te bekijken. Als je weer naar het vliegveld wordt gebracht voor de vlucht terug naar Nederland, heb je de Ierse hoofdstad als geen ander kunnen ervaren!