Leisure

Fascinerend Dublin


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • Privileges laat je op een unieke manier kennismaken met één van de fraaiste steden van Europa, Dublin! In alle luxe ga je ervaren wat de Ierse hoofdstad allemaal voor moois te bieden heeft. Je verblijft twee nachten in het gerenommeerde The Merrion Hotel, gaat dineren in sterrenrestaurant Chapter One en krijgt uitgebreid de gelegenheid om deze bijzondere stad beter te leren kennen met behulp van een Dublin Pass.

  De uitvalsbasis tijdens je bezoek aan Dublin is The Merrion Hotel. Dit vijfsterrenhotel is gevestigd in het hart van de stad en strekt zich uit over vier statige villa’s. The Merrion staat voor ‘Gracious Irish Living’, zoals men het zelf omschrijft, en combineert weldadig comfort met ontspannen elegantie en hoogstaande service. In de Garden Wing (oftewel tuinvleugel) van het hotel is een Merrion Queen Room voor je gereserveerd. De kamer is stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien, van een gerieflijke badkamer tot en met wifi en een flatscreen televisie. Hier breng je twee nachten door en kun je ’s ochtends smakelijk de dag beginnen met een fantastisch ontbijtbuffet, voordat je de stad gaat ontdekken.
   
  Koninklijk dineren
  Eén van de hoogtepunten van je bezoek aan Dublin vindt plaats op de tweede avond. Er is een tafel voor je gereserveerd bij sterrenrestaurant Chapter One, waar een subliem Tasting Menu in acht gangen voor je wordt opgediend. Het menu varieert van Japanse lekkernijen tot gevogelte en zeebanket, zeer gevarieerde gerechten die door chef-kok Mickael Viljanen tot een eenheid worden gesmeed. De van oorsprong uit Finland komende Viljanen werkte tot voor kort in tweesterrenrestaurant The Greenhouse in Dublin en wordt door kenners beschouwd als een van de beste chef-koks die momenteel in Ierland koken.

  Rondrit
  Dublin is een fascinerende stad om te verkennen, en daarom heeft Privileges bij dit arrangement een Dublin Pass gevoegd. Hiermee zijn de meeste attracties in de stad vrij toegankelijk, inclusief de zogenaamde Hop On Hop Off-Bus Tour, de beste manier om Dublin te leren kennen. Deze bussen maken een rondrit langs vele attracties in de stad. Kom je ergens waar je een nader kijkje wilt nemen, dan stap je uit om later weer verder te gaan. Je kunt onder meer het beroemde Guinness Storehouse bezoeken, waar je kunt meemaken hoe dit legendarische donkerbruine bier gebrouwen wordt. Meer een whisky-liefhebber? Dan is de Jameson Distillery een must. Maar ook wilde dieren kijken behoort tot de mogelijkheden, want Dublin Zoo ligt eveneens op de route.

  Rijke geschiedenis
  Dublin heeft een rijke en veelbewogen geschiedenis. Eén van de beroemdste monumenten die de stad rijk is, geeft daar een goed beeld van: Dublin Castle, gebouwd na de invasie van de Normandiërs in de twaalfde eeuw. Het kasteel is een imposant voorbeeld van het soort onneembare burchten waarmee zij hun autoriteit vestigden. Maar het vertegenwoordigt ook een stuk meer recente geschiedenis, want tot de Ierse onafhankelijkheid in 1922 was het de zetel van het Britse gezag in het land.
   
  Bijzonder
  Ook de moderne cultuur in Dublin is enorm interessant. The Spire, het 120 meter hoge monument dat werd opgericht om het nieuwe millennium te vieren, is op afstand al moeilijk te missen, maar ook bijzonder om van dichtbij te bekijken. En muziekliefhebbers mogen ook zeker de Irish Rock & Roll Museum Experience niet missen, waar je oog in oog komt te staan met een keur aan Ierse muzikale helden; U2, Thin Lizzy, The Dubliners en nog veel meer. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, je kunt er zeker van zijn dat dit lange weekend in Dublin een onvergetelijke belevenis wordt. Als je weer naar het vliegveld wordt gebracht voor de vlucht terug naar Nederland, heb je de Ierse hoofdstad als geen ander kunnen ervaren!