Leisure

Luxe wellnessarrangement


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Boeken
 • Een heerlijk extra lang weekeinde weg, omringd door comfortabele luxe, fraaie architectuur en prachtig natuurschoon, terwijl je geniet van rustgevende wellness voor lichaam en geest, en excellente diners. Privileges nodigt je uit voor een vierdaags verblijf in Gräflicher Park Health & Balance Resort, in het hart van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. In deze exclusieve setting breng je vier onvergetelijke dagen door, die ervoor zorgen dat je je bij terugkeer een ander, volledig ontspannen mens voelt.
   
  Je vindt Gräflicher Park Health & Balance Resort in het plaatsje Bad Driburg, ongeveer halverwege tussen Dortmund en Hannover. Het resort is gevestigd in een fraai, statig landhuis, omgeven door een van de mooiste Engelse landschapsparken van Duitsland. Het resort heeft 135 kamers, verdeeld over zes verschillende pensions. Elke kamer is uniek, ingericht met antiek en individuele kunstwerken uit de privécollectie van graaf von Oeynhausen-Sierstorpff, die samen met zijn vrouw het Health & Balance Resort leidt. Privileges heeft een Superior Kamer voor je gereserveerd. Je ruime kamer is comfortabel en van alle gemakken voorzien. Je hebt een prachtig uitzicht op het omringende park. De badkamer is voorzien van zowel een douche als een ligbad. Een ideale plek om tot rust te komen.
   
  Compleet onthaasten
  Het lange weekend in Gräflicher Park rust op drie pijlers: wellness, culinair genieten en een schitterende omgeving om in te verblijven. Onthaasten en het vinden van nieuwe vitaliteit staan daarbij centraal, en met dat doel is er een volledige dag vol wellnessbehandelingen voor je gepland. Het resort beschikt over een keur aan wellnessfaciliteiten van de hoogste kwaliteit, waar je compleet tot rust kunt komen. Je kunt zelf een selectie maken uit het zeer ruime aanbod van gezichts- en lichaamsbehandelingen, van scrubs en peelings tot en met hoofd-, nek- en lichaamsmassages, pedicures en manicures. Een uitgebreide, verfijnde lunch maakt deze dag vol ontspanning en weldadige rust helemaal compleet. We adviseren je om de wellnessbehandelingen op zondag te doen, omdat op die dag de winkels in Duitsland gesloten zijn, mocht je een dagje winkelen hebben gepland.
   
  Voortreffelijk dineren
  Culinair genieten staat eveneens hoog in het vaandel bij Gräflicher Park. Er zijn twee restaurants, en gedurende je verblijf ga je bij allebei dineren. Op de eerste avond ben je van harte welkom bij Caspar’s Restaurant, waar chef Thomas Blümel met zijn team een driegangendiner heeft samengesteld, bestaand uit verse, lichte gerechten bereid met hoogwaardige seizoensproducten. Op de laatste avond word je een driegangendiner aangeboden in het rustieke restaurant Pferdestall, gevestigd in - de naam zegt het al - de oude paardenstallen van het landhuis. De sfeer is landelijk en gezellig, en terwijl je op je gerechten wacht, kun je door de open keuken zien hoe ze worden klaargemaakt.
   
  Schitterende omgeving
  De omgeving van Gräflicher Park draagt in hoge mate bij aan het gevoel van weldadige rust. Het park is schitterend opgebouwd rond een laan van linden die al in de zeventiende eeuw werd gecreëerd. Daaromheen is een schitterende Engelse tuin met kronkelende paadjes aangelegd. Al wandelend kom je overal de meest schitterende uitzichten en doorkijkjes tegen. Daarbij is het boeiend om te weten dat de tuin een Nederlands tintje heeft; een sectie van het park is ontworpen door de befaamde landschapsarchitect Piet Oudolf, die in binnen- en buitenland al vele prestigieuze prijzen heeft mogen ontvangen. Je begrijpt meteen waarom, als je de ‘rivier van bloemen’ ziet, die hij hier in het park heeft laten aanleggen.
   
  Middeleeuwse historie
  In de naaste omgeving van Gräflicher Park vind je tal van boeiende bestemmingen die zeker een bezoekje waard zijn. Even ten westen van het resort ligt bijvoorbeeld het fraaie stadje Paderborn, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de tijd van keizer Karel de Grote, die hier in de achtste eeuw na Christus een slot liet bouwen dat de basis werd voor zijn keizerrijk. Dat kasteel is er inmiddels niet meer, maar op de plek waar het stond vind je het Kaiserpfaltz Museum, waar je een intrigerend kijkje in de middeleeuwse geschiedenis van de regio krijgt. Ook de naastgelegen kathedraal, de Dom van Paderborn, mag je beslist niet missen.