Leisure

Gastronomie in de Eifel


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Boeken
  • De Eifel in Duitsland staat bekend om eeuwenoude, pittoreske dorpen, indrukwekkende burchten, uitgedoofde vulkanen en weldadige kuuroorden. Maar ook op het gastronomische vlak heeft het gebied naam en faam verworven, en dan niet alleen met de wereldberoemde Moezelwijnen. Vlak bij het dorpje Dreis bevindt zich Waldhotel Sonnora, dat het gelijknamige driesterrenrestaurant herbergt. Je gaat samen met je reisgenoot ontdekken waarom dit kleinschalige, imposante boetiekhotel en de keuken van chef-kok Clemens Rambichler een must zijn voor iedere culinaire fijnproever en liefhebber van comfortabele ontspanning.
     
    Je driedaagse arrangement begint met het parkeren van je auto bij Waldhotel Sonnora, dat is gesitueerd in een bosrijke omgeving en uitkijkt op een prachtig park. Het interieur van het in 1978 gebouwde hotel en restaurant heeft een aantal jaar geleden een metamorfose ondergaan waardoor het klassieke, verouderde karakter definitief tot het verleden behoort. Nu biedt het hotel 15 moderne, stijlvol ingerichte kamers. Je verblijft in een kamer van categorie II, een royale tweepersoonskamer van 40 vierkante meter met een boxspringbed, een ruime badkamer en een zonnig balkon. Je start elke ochtend zeer aangenaam met het uitgebreide Sonnora gourmetontbijt, een ware traktatie!
     
    3 Michelinsterren
    Restaurant Sonnora is het kloppend hart van het Waldhotel en staat onder leiding van chef-kok Clemens Rambichler. De Michelingids beschouwt hem als één van de beste chef-koks van Duitsland, gespecialiseerd in de traditionele Franse keuken met een creatief modern tintje. In 2017 nam hij het roer in de Sonnora-keuken over van zijn mentor, de bekroonde chef-kok Helmut Thieltges. Rambichler zorgde er direct voor dat het restaurant de drie Michelinsterren behield en heeft die ultieme waardering tot op de dag van vandaag ook weten vast te houden.
     
    Adembenemende perfectie
    Met het menu Sonnora dat je krijgt geserveerd, neemt Rambichler je mee op een achtgangenreis door de klassieke Franse haute cuisine met moderne invloeden. De gerechten worden deels beïnvloed door wat er in het seizoen verkrijgbaar is, maar er zijn kenmerkende gerechten van Sonnora die naar alle waarschijnlijkheid de revue zullen passeren. Denk hierbij aan prachtige creaties zoals tong geserveerd op baby spinaziebladeren met gepocheerde Gillardea-oesters en kaviaar beurre blanc, of rundertartaar gegarneerd met Imperial Gold-kaviaar. Het bijpassende wijnarrangement waar je van gaat genieten, is fantastisch en zorgt ervoor dat deze culinaire reis er één is van adembenemende perfectie.
     
    Omgeving
    Niet alleen de keuken, ook de nabije omgeving van het Waldhotel nodigt uit om te verkennen. Op 30 km afstand van het hotel ligt Trier, dankzij de Romeinen de oudste stad van Duitsland. Het bekendste bouwwerk van Trier is de Porta Nigra, een kolossale Romeinse stadspoort uit het jaar 170 na Christus. Neem ook de tijd voor een bezoek aan de Hauptmarkt, oftewel de Grote Markt van Trier. Het grote plein wordt omringd door fraaie historische panden en wordt beschouwd als één van de mooiste pleinen van Duitsland.
     
    De Moezel
    Geniet je liever van de natuurlijke omgeving, dan zijn de talloze wandel- en fietsroutes rond de Moezel zeer de moeite waard, bijvoorbeeld vanuit het nabijgelegen dorpje Bernkastel-Kues. Of verbaas je over de steile hellingen van het Moezeldal tijdens een boottocht over de rivier. Zet je liever het gastronomische karakter van je reis voort, bezoek dan een wijnboer voor een proeverij van de minerale, fijnfruitige witte Moezelwijnen met een relatief laag alcoholpercentage. Weingut Schloss Lieser in Lieser ligt slechts 20 minuten rijden van het hotel en is een absolute aanrader voor de liefhebber van Rieslingwijnen. Het proeven van de witte wijn is een waardige en smaakvolle afsluiting van het verblijf in de Eifel.