Leisure

Culinair paradijs in Reims


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Boeken
  • In het hart van de Champagnestreek staat een door culinaire fijnproevers geroemde gastronomische tempel. Net buiten het centrum van de Noord-Franse stad Reims bevindt zich driesterrenrestaurant L’ Assiette Champenoise en het gelijknamige vijfsterrenhotel. De uitspraak La Douce France wordt hier in optima forma uitgedragen, en jij en je reisgenoot gaan het ervaren met een zorgvuldig samengesteld meergangendiner en twee overnachtingen. Je geniet elke ochtend van een uitgebreid ontbijtbuffet, en natuurlijk ontbreekt een bezoek aan een beroemd champagnehuis niet. Even leven als God in Frankrijk.
     
    Het prestigieuze hotel L’ Assiette Champenoise maakt onmiddellijk indruk als je er arriveert. Het luxe hotel is omgeven door een park van een hectare, zodat je in alle rust kunt genieten van het buitenleven. Het hotel zelf straalt van binnen charme en comfort uit en combineert een eigentijdse, esthetische stijl met het authentieke karakter van het pand. Je verblijft in een ruime Traditionele Kamer die van alle gemakken is voorzien. Elke ochtend word je getrakteerd op een heerlijk ontbijt en ter ontspanning kun je gebruik maken van het zwembad in het hotel.
     
    Michelinsterren
    Het vermaarde driesterrenrestaurant van het hotel staat onder leiding van eigenaar en chef-kok Arnaud Lallement. Als zoon van een chef-kok kreeg hij het koken met de paplepel ingegoten, en na zijn studie werkte hij met verschillende beroemde Franse chefs. Aan het begin van deze eeuw nam hij de leiding in de keuken over van zijn vader. Het resulteerde vrijwel direct in de eerste Michelinster, in 2005 gevolgd door de tweede. In 2014 kreeg zijn restaurant de derde ster van de Michelingids en werd hij bovendien uitgeroepen tot Chef van het Jaar door de restaurantgids Gault & Millau.
     
    Emotion
    In zijn gerechten combineert Lallement het klassieke en het hedendaagse, waarbij de focus ligt op de puurheid en de essentie van elk ingrediënt. Hij is ook altijd op zoek naar de allerbeste producten. De ruggengraat van zijn gerechten wordt gevormd door de waanzinnige sauzen. Die zijn allemaal diep, smaakvol, en complex. Of zoals de Michelingids meldt: ‘Alle gerechten zijn verrijkt met memorabele sauzen’. Samen met je reisgenoot ga je genieten van het meergangenmenu Emotion dat bestaat uit secuur samengestelde klassieke gerechten van het huis en seizoensgebonden creaties. Uiteraard worden er bijpassende wijnen geserveerd, waaronder een aantal champagnes. Na afloop van deze gastronomische ervaring begrijp je waarom fijnproevers L’ Assiette Champenoise omschrijven als een culinair paradijs.
     
    Historisch erfgoed
    Als je deze oase van rust even wil verruilen voor de gezellige drukte van de stad, wandel je in een half uur naar het centrum van Reims, vooral bekend om zijn historische en architectonische erfgoed. Niet te missen is de Kathedraal Notre-Dame, die dateert uit de 13e eeuw. Het gigantische gebouw bevat 2.300 beelden en heeft een indrukwekkend roosvenster met een diameter van 12,5 meter. Ga ook naar het Palais du Tau, het voormalige aartsbisschoppelijke paleis. Het gebouw dateert uit de 16e eeuw en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Of geniet van een drankje op een van de terrasjes op de Place Drouet d'Erlon.
     
    Champagne
    Als je Reims zegt, zeg je champagne. Onder de stad bevindt zich een stelsel van 250 kilometer aan kelders en tunnels waar de flessen met mousserende wijn op een ideale temperatuur rijpen en worden bewaard. Een bezoek aan een champagnehuis mag dan ook niet ontbreken. Je bezoekt het wereldberoemde domein Vranken-Pommery met zijn indrukwekkende kelders. Onderdeel van de tour is een bezoek aan Villa Demoiselle, een statige villa die is gebouwd aan het begin van de vorige eeuw en waar geregeld exposities zijn. Je gaat hier ook twee champagnes proeven, een passend slot van een culinair droomweekend.