Terug naar Games

PS4


EA onthult vernieuwingen in FIFA 21

Gepubliceerd 27-07-2020
Laatst gewijzigd 27-07-2020
Bron Gamer.nl
FIFA 21 krijgt een management-achtige ervaring in de carrièremodus. Dat is een van de vernieuwingen die uitgever EA via zijn eigen website heeft onthuld.

EA noemt de 'Interactive Match Sim' een nieuwe manier om de carrièremodus te beleven. Spelers kunnen een simulatiewedstrijd laten spelen, om vervolgens op belangrijke momenten de controle over te nemen. Via een speciaal scherm kun je tijdens de wedstrijd allerlei data in de gaten houden en ingrijpen waar nodig.
 
Andere vernieuwingen aan de carrièremodus zijn onder andere een nieuw groeisysteem, waarmee je spelers ook kunt laten trainen om op andere posities te spelen, en verbeterde AI waardoor tegenstanders nog realistischer weerstand bieden. Ook zijn er nieuwe manieren om spelers te contracteren, waaronder het lenen met een optie tot koop.
 
EA onthult ook een aantal veranderingen in de gameplay. Met het nieuwe 'Agile Dribbling'-systeem krijgen spelers meer controle over één-tegen-één-situaties. De 'Positional Personality' maakt het bewustzijn van je positie nog belangrijker, terwijl 'Creative Runs' je meer opties geven om te beslissen hoe je team met de bal beweegt.
 
Daarnaast krijgt het populaire Ultimate Team een aantal vernieuwingen. Zo wordt het mogelijk om FUT coöperatief te spelen, waarbij je samen met een vriend voortgang in de divisies en uitdagingen voltooit.
 
EA meldt dat er in augustus meer onthullingen komen over de game. FIFA 21 komt op 9 oktober uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. Er staat ook een release voor PlayStation 5 en Xbox Series X gepland.