Terug naar Games

PC


FIFA 23 verschijnt eind september

Gepubliceerd 21-07-2022
Laatst gewijzigd 21-07-2022
Bron EA Sports
Electronic Arts heeft aangekondigd dat FIFA 23 eind september verschijnt, al is er nog geen exacte datum bekend. EA haalt het onderste uit de kan in deze laatste FIFA-game die het bedrijf uitgeeft. Vanaf volgend jaar krijgt de serie een nieuwe titel, EA Sports FC. Daarmee komt een einde aan een samenwerking van 30 jaar, maar voor het zover is wordt er uitgebreid afscheid genomen van de FIFA-naam. 
 
FIFA 23 bevat niet één maar twee officieel gelicentieerde wereldkampioenschappen: het WK Qatar 2022, dat in november van start gaat, en het WK voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland, dat in juli 2023 begint. EA heeft nog niet gemeld hoe de wereldcups in de game worden geïntegreerd, hoewel een WK-specifieke modus in combinatie met online functies en Ultimate Team-integratie waarschijnlijk lijkt. Dat is in het verleden al vaker gebeurd. Zo kreeg FIFA 18 indertijd een gratis update met alle gekwalificeerde teams en stadions van het toenmalige WK in Rusland.
 
Naast de wereldkampioenschappen heb je in FIFA 23 ook de gebruikelijke keuze uit alle landelijke competities, inclusief vanzelfsprekend de Eredivisie. De game besteed bovendien meer aandacht aan vrouwenvoetbal dan in het verleden. Naast het WK voor vrouwen kun je ook de Britse FA Women’s Super League en de Franse Division 1 Arkema spelen. 
 
FIFA 23 wordt zowel uitgebracht voor de huidige generatie game consoles, de PlayStation 5 en de Xbox Series X/S, als voor de vorige generatie. Daarnaast verschijnt er ook een PC-versie, die dezelfde specificaties heeft als de current-gen versies, en een Nintendo Switch ‘Legacy’-versie met gereduceerde content. De current-gen versies hebben nieuwe animaties en features gekregen, waaronder een ‘Power Shot’-functie, en krijgen bovendien crossplay-functionaliteit; in multiplayer kun je ook met anderen in competitie die op een ander platform spelen dan jij.