Terug naar Games

PC


De Sims hebben ruzie

Gepubliceerd 23-11-2022
Laatst gewijzigd 06-12-2022
Bron Electronic Arts
UPDATE: Dankzij een Windows 11 update die op 1 december is uitgebracht, kunnen spelers van De Sims 3 hun game nu weer als vanouds saven.

De Sims hebben ruzie. Nee, dat is niet de naam van een nieuw uitbreidingspakket voor De Sims 4, maar een issue waar spelers van deze game sinds oktober mee te maken hebben. Sinds uitgever Electronic Arts begin oktober een nieuwe patch voor de game uitbracht, rapporteren talloze gamers dat hun Sims continu helemaal uit zichzelf ruzie met elkaar beginnen te maken. Dit geldt zelfs voor Sims die van zichzelf hele vriendelijke karaktertrekken hebben. Voor velen maakt dit probleem de game nagenoeg onspeelbaar. Het goede nieuws is dat Electronic Arts het probleem inmiddels heeft onderkend, en dat er gewerkt wordt aan een extra patch om de lieve vrede in de Sims-wereld terug te laten keren. Het slechte nieuws is dat deze patch op zijn vroegst pas in december wordt vrijgegeven. Tot die tijd zullen gamers zelf voor vredestichter moeten spelen, of de game even laten voor wat het is.
 
Voor fans die toch hun vaste dosis Sims willen, is het momenteel helaas evenmin mogelijk om terug te keren naar De Sims 3. Hoewel die game uit 2009 nog wel kan draaien op Windows 11, zorgen nieuwe veiligheidsinstellingen van Microsoft ervoor dat het niet langer mogelijk is om je voortgang in de game te saven. Het is niet bekend of er voor dit probleem een oplossing gaat komen.
 
De basisgame van De Sims 4, oorspronkelijk uitgekomen in 2013, is sinds dit najaar gratis speelbaar. Voor alle uitbreidingspakketten die daarna zijn uitgekomen, moet echter wel betaald worden.