Terug naar Games

PC


Geen verdere Elden Ring-DLC na Erdtree

Gepubliceerd 06-05-2024
Laatst gewijzigd 06-05-2024
Bron GamesRadar
Er komt geen verdere downloadbare content voor Elden Ring na het Shadow of the Erdtree-pakket, dat voor deze zomer gepland staat. Dat heeft Hidetaka Miyazaki, topman bij ontwikkelaar FromSoftware, laten weten in een interview met de Chinese gamespers. Het interview werd afgelopen weekend gepubliceerd, waarna de Amerikaanse website GamesRadar het bericht oppikte. Miyazake deed in het interview niet alleen uit de doeken hoe groot de Elden Ring-DLC is – het speelt in een gebied dat net zo enorm is als de oorspronkelijke game – maar liet ook weten dat er na dit DLC-pakket geen verdere uitbreidingen meer komen.
 
Toch is dit geen slecht nieuws voor Elden Ring-fans. Niet alleen omdat ze zich binnenkort opnieuw in een groots avontuur in ‘The Lands Between’ kunnen storten, maar ook omdat dit volgens de topman bepaald niet het einde van Elden Ring is. Hoewel hij geen concrete beloftes doet, laat Miyazake in het interview wel nadrukkelijk doorschemeren dat eventuele nieuwe Elden Ring-content in een nieuwe game wordt gegoten. Dat staat op één lijn met uitspraken van uitgever Namco Bandai, die al eerder liet weten dat Elden Ring in hun ogen een franchise is ‘die verder gaat dan die ene game’.
 
Shadow of the Erdtree verschijnt op 21 juni. Er komt dan ook een speciale editie van de oorspronkelijke game uit voor PS5 en Xbox, waarin het DLC-pakket al is verwerkt.