Terug naar Games

PC


Nieuwe Assassin’s Creed verschijnt 15 november

Gepubliceerd 16-05-2024
Laatst gewijzigd 16-05-2024
Bron Ubisoft
Het volgende deel in de Assassin’s Creed-serie heet Assassin’s Creed Shadows en verschijnt op 15 november. Shadows is het twaalfde deel uit de serie, of het veertiende, als je de populaire Ezio-trilogie als afzonderlijke games telt. Uitgever Ubisoft belooft een grote openwereld-RPG in de stijl van Assassin’s Creed Origins (2017), Odyssey (2018) en Valhalla (2020), waarbij de mogelijkheden van de huidige generatie gameconsoles intensief worden benut. Shadows verschijnt voor PlayStation 5 en Xbox. Ubisoft heeft eerder deze week een uitgebreide trailer op YouTube geplaatst.
 
De Assassin’s Creed-games hebben een groot aantal historische periodes behandeld, van de Griekse Oudheid tot de Italiaanse Renaissance en van de middeleeuwse Kruistochten tot Victoriaans Londen. Ook Shadows richt zich weer op een historische periode die nog niet eerder aan bod is gekomen; het feodale Japan in de zestiende eeuw. Dit was het zogeheten Sengoku-tijdperk, een overgangsperiode die werd gekenmerkt door grote politieke aardverschuivingen. Voor het eerst sinds Syndicate (2015) heeft de game twee hoofdpersonages waar je tussen kunt wisselen: Yasuke, een samoerai, en Naoe, een gewiekste sluipmoordenaar. Beide personages hebben andere vaardigheden en wapens, wat van invloed is op de manier waarop je missies speelt. Opvallend detail: Yasuke is een historische figuur die werkelijk bestaan heeft, iets wat nog niet eerder is gebeurd in de serie.
 
Een aantal vertrouwde Assassin’s Creed-elementen komen in Shadows in aangepaste vorm terug. Zo bevat de game nog steeds de welbekende synchronisatiepunten, waarmee je belangrijke plekken op de kaart kunt ontsluiten, maar wordt dit spelmechaniek nu op een meer intuïtieve manier ingevuld. Een volledig nieuw element is dat de game een seizoensverloop heeft. Ook dit heeft grote invloed op de gameplay; afhankelijk van de weersomstandigheden moet je missies op compleet andere manieren aanpakken.