Terug naar Games

PC


GTA VI staat gepland voor najaar 2025

Gepubliceerd 27-05-2024
Laatst gewijzigd 27-05-2024
Bron Take Two Interactive
Grand Theft Auto VI verschijnt in het najaar van 2025. Dat heeft uitgever Take Two Interactive aangekondigd in een nieuw financieel rapport, waarna CEO Strauss Zelnick het bericht nog eens bevestigde in een interview met gamesite IGN. Het bericht komt na een stortvloed van geruchten die meldden dat de release was uitgesteld tot 2026.
 
De uitgever had begin dit jaar al aangekondigd dat de game ‘ergens in 2025’ zou verschijnen. Dat is dertien jaar na het gigantische verkoopsucces GTA V, de meest succesvolle game ooit uitgebracht. Dat Take Two nu nader heeft gespecificeerd wanneer GTA VI verschijnt, wil overigens niet zeggen dat de geruchtenmachine tot zwijgen is gebracht. Zowel op sociale media als in de commentaren op gamesites beweren talloze zelfverklaarde deskundigen dat de verschijningsdatum niet gehaald gaat worden.
 
Nu is het zeker zo dat Take Two Interactive en ontwikkelaar Rockstar Games de releasedata van hun games wel vaker voor zich uitschuiven. GTA V verscheen als gezegd in 2013 maar was oorspronkelijk gepland voor 2012, en het Western-epos Red Dead Redemption 2 kwam in het najaar van 2018 uit, eveneens een jaar later dan eigenlijk de bedoeling was. Deze keer heeft directeur Zelnick er echter ‘alle vertrouwen in’ dat de geplande datum wel gehaald wordt.
 
Grand Theft Auto VI werd begin dit jaar gepresenteerd met een cinematische trailer die de gamewereld in rep en roer bracht. De game gaat zich afspelen in Vice City, een fictieve versie van de Amerikaanse stad Miami, en draait waarschijnlijk om een crimineel duo dat losjes gebaseerd is op de beruchte gangsters Bonnie en Clyde.