Terug naar Games

Nintendo 3DS


Releasedatum PlayStation 5 onthuld door Sony

Gepubliceerd 10-10-2019
Laatst gewijzigd 10-10-2019
Bron Gamer.nl
Sony bevestigt dat hun volgende console de naam PlayStation 5 krijgt. Tevens is bekendgemaakt dat de release gepland staat voor eind 2020 en zijn er details over de nieuwe controller gedeeld.
 
Hoewel de naam PlayStation 5 logisch klinkt, was dit voorheen nog niet bevestigd door Sony. Hiervoor refereerde het bedrijf aan hun nieuwe console als 'de volgende generatie PlayStation'. De PlayStation 5 wordt aan het eind van 2020 uitgebracht, hoewel nog niet is bevestigd of dit wereldwijd is. Gezien het bericht op zowel de Japanse, Amerikaanse en Europese variant van de PlayStation Blog is geplaatst, is dit echter wel aannemelijk.

Sony deelt ook een aantal details over de PS5-controller. Zo wordt de vibratiefunctie verbeterd door middel van Haptic Feedback, zodat spelers bijvoorbeeld het verschil kunnen voelen tussen een muur raken met een auto in een racegame en een tackle tijdens een voetbalwedstrijd. Een ander voorbeeld dat wordt genoemd is dat spelers de sensatie van door gras rennen kunnen voelen.

Een andere innovatie wordt doorgevoerd in de triggers. De L2- en R2-knoppen worden 'adaptive triggers'. Gamemakers hebben reeds vroege versies van de PS5-controller in bezit en kunnen de veerkracht van de triggers aanpassen, zodat spelers het gevoel van bijvoorbeeld het schieten een pijl en boog kunnen ervaren.

Website Wired heeft tevens een artikel geplaatst waarin ook een aantal details worden gedeeld. Zo wordt Ray Tracing hardwarematig ondersteund, bevat de PS5 USB-C-aansluitingen en wordt de snelheid van het opstarten, laden en streamen van games verbeterd door de ingebouwde SSD.
 
Verder informatie over een prijs of games voor de console is nog niet gecommuniceerd.