Terug naar Games

Nintendo 3DS


'Call of Duty 2020 wordt Black Ops-reboot'

Gepubliceerd 23-03-2020
Laatst gewijzigd 23-03-2020
Bron Gamer.nl
Volgens TheGamingRevolution wordt de Call of Duty-game van dit jaar een Black Ops-reboot. De YouTuber lekte eerder details over Call of Duty: Modern Warfare.
 
In plaats van Black Ops 5 zou de game een 'herinterpretatie' van de Black Ops worden, in lijn met Modern Warfare van vorig jaar. Personages Alex Mason en Frank Woods zouden terugkeren in de campagne en worden vertolkt door nieuwe acteurs. De verhaallijn zou volledig origineel zijn en zich richten op ware gebeurtenissen in de Koude Oorlog en de Vietnamoorlog, met een nadruk op laatstgenoemde. De game zou ook meer schokkende momenten bevatten, waaronder een ondervragingsscène.
 
Multiplayer
De game maakt volgens TheGamingRevolution gebruik van de nieuwe engine die is ontwikkeld door Infinity Ward Polen en als eerste werd gebruikt voor Call of Duty: Modern Warfare. Zodoende zou de game ook grootschalige oorlogsvoering ondersteunen, zoals Ground War. Het YouTube-kanaal zegt dat een ijsmap met een bevroren meer en sneeuwscooters een van de eerste maps van de game betreft.
 
TheGamingRevolution noemt ook een aantal killstreaks: de UAV, counter UAV, een hond, een vlammenwerper en een bomvliegtuig. Health herstellen zou wellicht net als in Black Ops 4 handmatig gaan en Operator-klassen zouden terugkeren.
 
Gratis dlc
De bronnen van het kanaal claimen ook dat dlc gratis wordt, vergelijkbaar met Modern Warfare. Mogelijk wordt er wel gekeken naar een aparte season pass voor de Zombies-modus. Deze modus zou een nieuwe verhaallijn kennen.
 
Er is officieel nog weinig bekend over de Call of Duty-game voor dit jaar. Vorig jaar zei Kotaku van verschillende bronnen te horen dat de samenwerking van Sledgehammer Games en Raven Software niet goed verliep, waardoor Treyarch moest inspringen.
 
Recent zei TheGamingRevolution ook meer te weten over verschillende Activision-games, zoals remakes van Call of Duty: Modern Warfare 2, Tony Hawk's Pro Skater en Crash Bandicoot Wrath of the Vortex. Ook zou er worden gewerkt aan een free-to-play Call of Duty-game.
 
Een officiële onthulling van de volgende Call of Duty-game wordt rond mei verwacht.