Terug naar Games

Nintendo 3DS


'Switch-remasters van bijna alle Mario-games'

Gepubliceerd 02-04-2020
Laatst gewijzigd 02-04-2020
Bron Gamer.nl
Volgens website Video Games Chronicle heeft Nintendo grote plannen voor het 35ste jubileum van Super Mario Bros. voor de NES. Een onderdeel hiervan zou zijn dat het grootste gedeelte van Mario-games naar de Switch komt.

Video Games Chronicle zegt van meerdere bronnen te hebben gehoord dat Nintendo een evenement aan het plannen is voor het jubileum van Super Mario Bros., dat in 1985 is uitgebracht. Volgens de berichten moest de E3 2020-aanwezigheid van Nintendo in het teken staan hiervan, maar wordt dit nu omgezet tot een digitaal evenement.
 
De website stelt dat de meeste games uit de geschiedenis van de Super Mario-franchise een remaster voor de Switch krijgen. Eurogamer bevestigt het nieuws en zegt dat in ieder geval Super Mario Galaxy en andere '3D-favorieten' naar de Switch komen. Ook Gematsu bevestigt het gerucht en noemt dat HD-remasters van Super Mario 64 en Super Mario Sunshine ook onderdeel van de plannen zijn. Verdere details over welke games worden uitgegeven of wat de eigenschappen van deze remasters zijn, is niet gedeeld.
 
Hiernaast worden volgens het gerucht meerdere nieuwe Mario-titels in 2020 uitgebracht, waaronder een nieuw deel in de Paper Mario-serie. Ook dit nieuws wordt bevestigd door Eurogamer. Tevens melden zij dat er een Deluxe versie van de Wii U-game Super Mario 3D world in de maak is met nieuwe levels.
 
Verder wordt er ook meer nieuws verwacht over het Super Nintendo World-pretpark en de Super Mario-film, waarvoor Nintendo samenwerkt met Universal.
 
Eerder kondigde Nintendo al een partnerschap met Lego aan voor een Mario-speelset via een eerste trailer. Een releasedatum en prijs zijn nog onbekend.