Terug naar Games

Nintendo 3ds


Meer dan 50 miljoen The Witcher-games verkocht

Gepubliceerd 02-06-2020
Laatst gewijzigd 02-06-2020
Bron Gamer.nl
Er zijn inmiddels meer dan vijftig miljoen exemplaren van de games in The Witcher-franchise verkocht.

Dat heeft CD Projekt Red, de ontwikkelaar van The Witcher-games, bekendgemaakt. De eerste The Witcher-game verscheen in 2007 en inmiddels zijn er twee vervolgen uitgekomen. De succesvolste was zonder twijfel The Witcher 3: Wild Hunt. Deze game is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de vijftig miljoen exemplaren; eerder dit jaar kondigde CD Projekt aan dat er 28 miljoen exemplaren van waren verkocht.
 
De The Witcher-games zijn gebaseerd op een boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. De games zijn mede verantwoordelijk voor de alsmaar groeiende populariteit van de franchise. Ook de vorig jaar op Netflix verschenen serie, met Henry Cavill in de rol van hoofdpersonage Geralt of Rivia, droeg daar natuurlijk aan bij.
 
Het is niet bekend op welke manier CD Projekt Red de The Witcher-reeks door gaat zetten. De ontwikkelaar gaf eerder al aan dat het wel een nieuwe game in de reeks gaat maken, maar dat het verhaal van Geralt of Rivia is verteld. CD Projekt Red brengt later dit jaar Cyberpunk 2077 uit.