Terug naar Games

PC


Hogwarts Legacy uitgesteld voor vorige generatie

Gepubliceerd 14-12-2022
Laatst gewijzigd 14-12-2022
Bron Avalanche
Er zijn opnieuw veranderingen in de verschijningsdata van Hogwarts Legacy. De versies voor Xbox Series X/S, PlayStation 5 en PC staan nog steeds op de agenda voor 10 februari 2023. De versies voor Nintendo Switch en de vorige generatie consoles - de Xbox One en de PlayStation 4 - zijn echter uitgesteld. De Xbox One- en PS4-versies verschijnen nu op 4 april, terwijl Switch-bezitters geduld moeten hebben tot 25 juli. Dit uitstel geldt voor alle versies van de game, van de basisgame tot en met de Deluxe Edition. Wie de Deluxe Edition voor Xbox One, PS4 of Switch wil aanschaffen, moet er bovendien rekening mee houden dat deze versies geen 'Early Access' bieden. Op Xbox X/S, PS5 en PC kan de luxe versie al 3 dagen voor de verschijningsdatum gespeeld worden.
 
Het is niet de eerste keer dat er aan de verschijningsdatum van Hogwarts Legacy wordt getornd. Aanvankelijk zou de game dit jaar kort voor de feestdagen uitkomen, maar die datum werd afgelopen zomer al uitgesteld tot 10 februari. Ontwikkelaar Avalanche zegt dat deze aanpassingen in de verschijningsdata nodig zijn 'om op alle platforms de best mogelijke game-ervaring te kunnen bieden'.
 
Hogwarts speelt zich af in het universum van Harry Potter, maar dan bijna 200 jaar voor de gebeurtenissen uit de boeken en films over de bebrilde tovenaarsleerling. In de game speel je als een vijfdejaars student op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocuspocus - in het Engels Hogwarts genoemd. De game laat je zelf bepalen hoe je personage eruit ziet en wat voor persoonlijkheid je hebt.