Terug naar Games

PC


Helldivers 2 is enorm verkoopsucces

Gepubliceerd 08-04-2024
Laatst gewijzigd 08-04-2024
Bron Bloomberg / Games Industry
Niemand had het aan het begin van dit jaar zien aankomen, maar de multiplayer shooter Helldivers 2 is met grote voorsprong de meest succesvolle game van dit voorjaar. Helldivers 2 verscheen begin februari en zowel pers als publiek waren bij verschijnen razend enthousiast. De game is sindsdien wereldwijd ruim acht miljoen keer over de toonbank gegaan. Dat meldde zakelijk analist Doug Creutz van Bloomberg afgelopen maand. 
 
Helldivers 2 is sterk geïnspireerd door het sciencefictionboek Starship Troopers van Robert Heinlein, en nog meer door de op dit boek gebaseerde actiefilm van Paul Verhoeven. Als speler maak je deel uit van een team elitesoldaten dat Super Earth en de democratie in het heelal moet beschermen tegen monsterlijke aliens. Dat gebeurt in spectaculaire multiplayermissies.  Pikant detail: als je deze aliens verslagen hebt, veranderen ze in kostbare olie. 
 
De verkoopcijfers blijven nog altijd gestaag oplopen. Zo liet de zakelijke gamessite Games Industry deze week weten dat Helldivers 2 alleen al in het Verenigd Koninkrijk beter heeft verkocht dan Spider-Man 2 vorig jaar deed in de eerste twee maanden na de release. Daar wordt wel bij aangetekend dat Helldivers 2 aanzienlijk minder kost dan de superheldengame, en dat Helldivers 2 voor meer verschillende platforms beschikbaar is. Zowel Spider-Man 2 als Helldivers 2 worden overigens uitgebracht door Sony.